Panningen, Netherlands

De Grensschutters uit Reuver winnen bondskampioenschappen

Ilse, Thijmen, Tim en Lucas van De Grensschutters uit Reuver hebben de bondskampioenschappen in Ysselsteyn gewonnen. Het ging om het indoor kampioenschap voor volwassenen.
Jari Janssen | 28 maart 2024 09:43 | Aangepast op 28 maart 2024 09:43
Flinke klus
De boogschutters hadden toch nog een flinke klus te klaren. Aan het begin stond het team nog maar op een schamele vijfde plek van de in totaal zeven teams. In de eerste voorronde was dat snel omgebogen. De leiding werd namelijk gepakt met 801 punten. Na de tweede ronde stond het team nog op een stabiele tweede plek. Dat zorgde ervoor dat er geschoten mocht worden in de finalerondes.

Ruime cijfers
In die eerste finaleronde was Centaur uit Amersfoort de tegenstander. Een echt moeilijke wedstrijd was het niet. Er werd met 6-2 gewonnen. Daarmee plaatste het team uit Reuver zich voor de gouden finale. 

Spannend slot
In die gouden finale was Zoetermeer de tegenstander. Deze wedstrijd was een stuk spannender. Het werd 4-4 en dat betekende dat er een shoot-off moest plaatsvinden. Daarin zouden alle boogschutters nog één pijl schieten. De winnaar van die shoot-off zou met goud en de overwinning naar huis gaan. De Grensschutters trokken aan het langste eind. Met een score van 30 punten werd de Zoetermeerse tegenstand verslagen. 

Lees meer over:

HBV De Grensschutters|

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44