Panningen, Netherlands

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning van vorige week op BEVO uit Beringe gingen de Heldenaren afgelopen weekend op bezoek bij SV Grashoek. Ondanks een rode kaart voor aanvoerder Freek Kessels wist Helden toch vrij eenvoudig met 0-3 te winnen.
Youri Buis | 15 april 2024 10:43 | Aangepast op 15 april 2024 10:43
Penalty
Vanaf de eerste minuut ging Helden het meest op jacht naar de openingstreffer, al liet het eerste echte moment van opwinding even op zich wachten. Na 20 minuten werd Ruben Hermans weggestuurd door Weslie Knapen. Hermans werd neergelegd in het strafschopgebied en de scheidsrechter legde de bal op de stip. Rob van der Sterren faalde niet en schoot Helden naar een 0-1 voorsprong.

Rode kaart
Na een half uur spelen leek de wedstrijd te kantelen. Freek Kessels kreeg het aan de stok met een speler uit Grashoek, trapte na en kreeg daarvoor een rode kaart gepresenteerd. Hoewel Helden ruim een uur met een man minder door moest, kreeg Grashoek maar geen grip op het ondertal. De geel-zwarten probeerden de aanvallers vooral met lange ballen in stelling te brengen. Dat leidde vlak voor rust tot een goede kans, maar de bal ging er niet in.

Discutabel buitenspel
Direct na het begin van de tweede helft kon Hermans nagenoeg alleen op de keeper af. Zijn schot hobbelde echter op de binnenkant van de paal. Ook na rust wist Grashoek zich geen raad met de overtalsituatie, terwijl de Heldense aanvallers wel gevaarlijk bleven. In de 56e minuut werd Hermans wederom weggestoken op weg naar de doelman van Grashoek, maar de scheidsrechter floot de aanval af wegens buitenspel. Enigszins discutabel, want de assistent-scheidsrechter hield zijn vlag juist omlaag.

Veel ruimte
Met nog een kwart wedstrijd te spelen was daar toch een mogelijkheid voor Grashoek. Een gevaarlijk aangesneden vrije trap werd goed ingekopt, maar belandde in de handen van de Heldense doelman. Op jacht naar de gelijkmaker gaf Grashoek veel ruimte weg en daar profiteerde Hermans na 70 minuten optimaal van. Er leek sprake van buitenspel, maar in tegenstelling tot de eerdere situatie liet de arbitrage dit keer wel doorgaan. De vlag bleef omlaag en zo verdubbelde Hermans de score: 0-2.

Beslissing
Een klein kwartier voor tijd maakte de bedrijvige Hermans plaats voor Bas Wijnands. De invaller stond net een minuut in het veld, maar meer tijd om te scoren had hij niet nodig en daarmee bepaalde hij de eindstand op 0-3.

Mogelijke kampioenswedstrijd
Door de resultaten op andere velden is het kampioenschap voor Helden in de 4e Klasse F heel dichtbij. Voornaamste concurrent Meterik, voorafgaand aan deze speelronde tweede op de ranglijst, verloor met harde cijfers van BEVO (5-0). Daardoor is de voorsprong van Helden opgelopen tot acht punten. Komende zondag kunnen de Heldenaren de titel pakken, als het op sportpark Kerkeböske wint van Sporting S.T. uit Tienray. De mogelijke kampioenswedstrijd begint op het klassieke tijdstip van 14.30 uur.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...