Panningen, Netherlands

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaatste seconde van het boeiende degradatieduel wist MVC’19 via een kopbal van invaller Koen Boots het duel naar zich toe te trekken. Daarmee kon het de belangrijke drie punten mee naar Maasbree nemen.
De redactie | 5 februari 2024 11:52 | Aangepast op 5 februari 2024 11:52
Onbespeelbaar veld
Voor MVC’19 was het de eerste overwinning in een uitwedstrijd. Door de vele regen van de afgelopen weken was het hoofdveld in Wanssum onbespeelbaar en werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. MVC’19 wilde graag de goede lijn van afgelopen week voortzetten na een gelijkspel tegen Excellent en een oefenwinst tegen HBSV.

Eerste kansen
Al meteen aan het begin van de wedstrijd kreeg Daan Peters een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij krulde de bal mooi over de muur en schoot maar rakelings over. De eerste kans van SV United was voor spits Indy Philips die net te kort kwam om binnen te schieten. Na een half uur kreeg SV United twee grote kansen in een minuut, waarbij het eerste schot de paal schampte en de tweede poging knap door de uitstekend keepende Rick van der Zee onschadelijk werd gemaakt. In de blessuretijd van de eerste helft moest de doelman nog een keer zijn kunsten laten zien met wederom een belangrijke redding.

Grote belangen
Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. Aan het begin van de tweede helft was het vooral SV United dat de kansen kreeg, maar Philips wist het net niet te vinden. De wedstrijd werd steeds rommeliger en er ontstonden vele kleine opstootjes. De grote belangen van deze wedstrijd waren voor beide clubs duidelijk zichtbaar. Tien minuten voor tijd kreeg MVC’19 dan eindelijk de eerste echte kans van de tweede helft. Joris Timmermans kwam één op één met de keeper, maar deze wist de bal knap te onderscheppen.

Vrije trap
Door de vele opstootjes en blessurebehandelingen liet de scheidsrechter nog tien minuten extra doorspelen. In de 96e minuut kreeg MVC’19 een vrije trap die door Yannick Muijsenberg werd genomen. De bal werd door een verdediger met de hand beroerd en de scheidsrechter gaf een penalty. De grensrechter van SV United attendeerde de scheidsrechter er echter op dat de vrije trap te vroeg was genomen, waarop de penalty werd geannuleerd en de vrije trap moest worden overgenomen. Muijsenberg ging wederom achter de bal staan en nu bereikte hij met een mooie trap spits Koen Boots. Hij bracht met een prachtige kopbal in de uiterste hoek alsnog de 0-1 op het scorebord.

MVC’19 wint in extremis van SV United en heeft met deze overwinning weer de aansluiting gevonden. Na de vastelaovend, op zondag 18 februari, moet MVC’19 de inhaalwedstrijd spelen tegen ONDO uit Heusden.

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...