Panningen, Netherlands

MVC’19 wint na 99 minuten van SV United

MVC’19 heeft zondag de belangrijke uitwedstrijd tegen SV United uit Wanssum gewonnen. In de allerlaatste seconde van het boeiende degradatieduel wist MVC’19 via een kopbal van invaller Koen Boots het duel naar zich toe te trekken. Daarmee kon het de belangrijke drie punten mee naar Maasbree nemen.
De redactie | 5 februari 2024 11:52 | Aangepast op 5 februari 2024 11:52
Onbespeelbaar veld
Voor MVC’19 was het de eerste overwinning in een uitwedstrijd. Door de vele regen van de afgelopen weken was het hoofdveld in Wanssum onbespeelbaar en werd uitgeweken naar het kunstgrasveld. MVC’19 wilde graag de goede lijn van afgelopen week voortzetten na een gelijkspel tegen Excellent en een oefenwinst tegen HBSV.

Eerste kansen
Al meteen aan het begin van de wedstrijd kreeg Daan Peters een vrije trap op de rand van het strafschopgebied. Hij krulde de bal mooi over de muur en schoot maar rakelings over. De eerste kans van SV United was voor spits Indy Philips die net te kort kwam om binnen te schieten. Na een half uur kreeg SV United twee grote kansen in een minuut, waarbij het eerste schot de paal schampte en de tweede poging knap door de uitstekend keepende Rick van der Zee onschadelijk werd gemaakt. In de blessuretijd van de eerste helft moest de doelman nog een keer zijn kunsten laten zien met wederom een belangrijke redding.

Grote belangen
Beide ploegen gingen met een 0-0 stand de rust in. Aan het begin van de tweede helft was het vooral SV United dat de kansen kreeg, maar Philips wist het net niet te vinden. De wedstrijd werd steeds rommeliger en er ontstonden vele kleine opstootjes. De grote belangen van deze wedstrijd waren voor beide clubs duidelijk zichtbaar. Tien minuten voor tijd kreeg MVC’19 dan eindelijk de eerste echte kans van de tweede helft. Joris Timmermans kwam één op één met de keeper, maar deze wist de bal knap te onderscheppen.

Vrije trap
Door de vele opstootjes en blessurebehandelingen liet de scheidsrechter nog tien minuten extra doorspelen. In de 96e minuut kreeg MVC’19 een vrije trap die door Yannick Muijsenberg werd genomen. De bal werd door een verdediger met de hand beroerd en de scheidsrechter gaf een penalty. De grensrechter van SV United attendeerde de scheidsrechter er echter op dat de vrije trap te vroeg was genomen, waarop de penalty werd geannuleerd en de vrije trap moest worden overgenomen. Muijsenberg ging wederom achter de bal staan en nu bereikte hij met een mooie trap spits Koen Boots. Hij bracht met een prachtige kopbal in de uiterste hoek alsnog de 0-1 op het scorebord.

MVC’19 wint in extremis van SV United en heeft met deze overwinning weer de aansluiting gevonden. Na de vastelaovend, op zondag 18 februari, moet MVC’19 de inhaalwedstrijd spelen tegen ONDO uit Heusden.

Meest gelezen

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Centrum Panningen vol rook door brandend schuurtje

Bregje Deckers | 24 feb 2024 09:24

Lees ook

Wim Rijs nieuwe coach van VV Baarlo

Wim Rijs wordt de nieuwe hoofdcoach van het eerste team van VV Baarlo. De 61-jarige Rijs is nu nog ...

Amateurvoetbal: Panningen, Helden en Koningslust winnen

In het amateurvoetbal werd zondag weer gevoetbald. Alle clubs kwamen weer in actie.

Panningen pakt kostbare punten in de thuiswedstrijd tegen Hegelsom

Het was een wedstrijd op het scherpst van de snede, drie rode kaarten, diverse gele kaarten en twee ...

MVC’19 verliest in slechte wedstijd tegen FCV Venlo

MVC’19 heeft op zondag 24 februari met 0-2 verloren van FCV Venlo. Door deze slechte wedstrijd staat...

MVC’19 speelt gelijk tegen ONDO

MVC’19 heeft zondag met 1-1 gelijkgespeeld tegen ONDO. Beide ploegen speelden voor de overwinning ma...

Duel SV Panningen afgelast, VV Helden wint in Ysselsteyn

De wedstrijd van SV Panningen tegen DSV is zondagmiddag vlak voor de aanvang van het duel afgelast. ...