Panningen, Netherlands

Na twee jaar Bevo vertrekt coach Hemmes naar Hurry Up

Het is een spannende dag voor Bevo. Vanavond staat de ploeg in de halve finale van de beker tegen Hurry-Up. Iemand die het duel met veel belangstelling volgt, is Sven Hemmes.
De redactie | 13 april 2023 09:56 | Aangepast op 13 april 2023 09:56
Nu is hij nog trainer van de talenten van het tweede van Bevo, maar volgend seizoen is hij de hoofdtrainer van de concurrent. Sven Hemmes verlaat na twee jaar Bevo om trainer te worden van de heren van Hurry-Up.

Talenten
"Deze kans kon ik niet laten schieten", zo vertelt Hemmes. Hij maakt even tijd voor een interview terwijl hij de talenten van Bevo traint. "Ik heb een mooie tijd hier gehad, maar ook in Zwartemeer was het prettig werken." Hij hoefde dan ook niet lang na te denken toen hij gevraagd werd om de heren 1 te gaan leiden.

Doelman
Als speler was Hemmes verbonden aan Quintus, Tachos en Hurry Up. De doelman bereikte met de Zwartemeerders in 2017 de halve finale van de Europese Challenge Cup. In Bevo stond hij aan het roer van de jeugdopleiding en was hij coach van het tweede team. "We hebben hier meer verbindingen gelegd tussen de jeugdteams. Er zijn al enkele spelers doorgestroomd naar het eerste team. De komende jaren moeten er nog meer jeugdigen doorstromen."

Ambitieuze uitzending
Volgens Hurry-Up heeft de club met Hemmes een ambitieuze jonge trainer aangetrokken, die kan zorgen voor een frisse wind in de selectie. Hij volgt Joop Fiege op. Hemmes weet wat hij wil en welke kant hij met Hurry-Up op wil. "Ik hou van aanvallend en spannend handbal. In de dekking wil ik dat er gedisciplineerd gespeeld wordt en in de aanval hou ik ruimte voor creativiteit."

Coachfunctie
Met zijn vertrek komt er niet alleen een coachfunctie vrij. Ook wordt een nieuwe beheerder van de Heuf gezocht. Die taak nam Hemmes de afgelopen jaren ook voor zijn rekening. "Het gaat erom dat de hal er goed uitziet en dat de kantine beheerd wordt."

Spannend duel
Wat het voor duel donderdag wordt? Hemmes denkt in ieder geval een spannende pot. "Als ik naar de ranglijst kijk, wordt het lastig voor Bevo. Maar het is een halve finale en daarin gebeuren wel vaker gekke dingen. Ik hoop gewoon dat het een mooie wedstrijd wordt."

Lees meer over:

Sven Hemmes|Hurry Up|

Meest gelezen

Plannen voor woningbouw Helden in volgende fase

Youri Buis | 26 mei 2024 10:21

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De redactie | 23 mei 2024 14:35

Bus vat vlam op Noorderbaan

De redactie | 23 mei 2024 08:13

Lees ook

Bevo-coach Sven Hemmes naar Hurry-Up

Bevo-trainer Sven Hemmes wordt de nieuwe trainer/coach van handbalclub Hurry-Up. Hij gaat vanaf de z...

Bevo verliest van Hurry-Up

Bevo heeft zaterdag verloren van Hurry-Up in de BENE-League. Het werd 26-32. Met de overwinning van ...

Stijn Brinks verruilt Hurry-Up voor Bevo

Stijn Brinks komt over van Hurry-up naar Bevo Hc in Panningen. De 18-jarige rechteropbouwer speelde ...