Panningen, Netherlands

Panningen 1 heer en meester tegen Swalmen

Panningen kwam zondag niet in de problemen in de thuiswedstrijd tegen Swalmen. De groenwitten waren heer en meester. Het enige manco van de thuisploeg was het benutten van de kansen.
De redactie | 10 april 2023 20:16 | Aangepast op 10 april 2023 20:16
De thuisploeg begon voortvarend. De eerste de beste kans werd in de vijfde minuut door Ayoub Amhaouch gepromoveerd tot doelpunt. De Panningen-aanhang ging er eens goed voor zitten. Maar ondanks een groot aantal mogelijkheden hadden de Panningen-voorwaartsen het vizier niet op scherp staan. De thuisploeg combineerde tot de 16 meter en trof daar een muur van “Swalmen-verdedigers”. De beste kansen waren voor Nick Wilmer, die in de 17e minuut rakelings naast het doel kopte en in de 26e minuut was het Ayoub Amhaouch die een open kans voor doel op miraculeuze wijze over het doel schoot.

Geen kans
De bezoekers stelden daar bitter weinig tegenover. Ze hebben in de gehele wedstrijd eigenlijk geen enkele uitgespeelde kans gehad. Hun aanvallende bedoelingen werden al rond de middenlijn in de kiem gesmoord. Met name Tom en Nick Wilmer heersten op het middenveld. Keeper Jordi Nelissen beleefde een zeer rustige middag. De ruststand was 1-0 voor Panningen.

Tweede helft
Na rust hetzelfde beeld. Panningen had niets te duchten van Swalmen en combineerde er lustig op los. En doelpunten konden niet uitblijven. Het was Robin van Osch die in de 63e minuut de ban brak. Hij scoorde de 2-0 en vanaf dat moment kon Swalmen het niet meer bijbenen. Want enkele minuten later scoorde Ramon Sijben de 3-0 na een prachtige actie van wederom Robin van Osch. En toen in de 74e minuut dezelfde Robin van Osch de 4-0 liet aantekenen, was het hek van de dam. Keeper Sten Geraedts van Swalmen zag keer op keer de Groenwitten voor zijn neus opduiken en het was Maurice Sijben die zijn invalbeurt bekroonde met een doelpunt.

Koploper
Panningen werd niet echt getest in deze wedstrijd en de 5-0 eindstand was een magere afspiegeling van de verhoudingen op het veld. Panningen blijft koploper maar moet Haelen naast zich dulden in deze koppositie. Dit terwijl HBSV op het vinkentouw zit en wacht op een misstap van de koplopers. Het is en blijft spannend in de vierde klasse D.

Lees meer over:

SV Panningen|

Meest gelezen

Nachtcross Kessel opnieuw afgelast

Youri Buis | 17 sep 2023 10:42

Lees ook

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te ber...

Panningen wint ruim van Kessel en bekert door

Het is SV Panningen gelukt om ten koste van VV Kessel de volgende ronde van het bekertoernooi te ber...

SV Panningen wint ruim van BEVO in tweede bekerduel

SV Panningen heeft zondag een ruime zege geboekt op BEVO in de tweede bekerwedstrijd. In Beringe wer...

Panningen verslaat MVC’19 in bekerderby

SV Panningen heeft zondag de eerste groepswedstrijd van het regionale bekertoernooi gewonnen. MVC’19...

Fusie voetbalclubs Panningen en Egchel: gemeente gaat locatie onderzoeken

De voetbalclubs van Panningen en Egchel gaan fuseren onder de naam PEC'20. De doelstelling van de cl...

SV Panningen sluit seizoen af met ruime zege op Reuver

SV Panningen heeft het seizoen 2022-2023 afgesloten met een overtuigende overwinning. De kampioen va...