Panningen, Netherlands

Panningen verliest van titelkandidaat Bruheze

SV Panningen heeft zondag verloren van titelkandidaat Bruheze. De groenwitten waren lange tijd gelijkwaardig aan de nummer twee in de stand en in de slotfase zelfs de bovenliggende partij, maar de punten bleven in Helmond.
De redactie | 14 april 2024 20:21 | Aangepast op 14 april 2024 20:21
Panningen startte met Tim van Renselaar in het doel. Keeper Jordy Nelissen was geblesseerd. Tim keepte een degelijke partij en was op geen fout te betrappen. Bruheze nam vanaf het beginsignaal het initiatief. Panningen opereerde met een versterkt middenveld. De aanvallende intenties van de thuisploeg werd door dit versterkt middenveld in een vroeg stadium in de kiem gesmoord. Met name Youri v.d. Hurk en de drie broers Wilmer, Bas, Tom en Nick, maakten veel vuile meters. Bruheze was in de beginperiode niet in staat om voetballend Panningen onder druk te zetten. Ze hanteerde de lange bal die vrijwel altijd een prooi was voor groenwitte keeper.

Doelpunt
Panningen stond goed en het werd een gevecht op het middenveld. Echter in de 18e minuut werd een verdwaalde bal opgepikt door de spits van Bruheze en vanaf 16 meter scoorde hij met een droge knal in de linker benedenhoek. De groenwitten toonden zich niet onder de indruk en doken diverse malen gevaarlijk op voor het vijandelijk doel. Zo ook in minuut 23. Bas Wilmer omspeelde enkele tegenstanders op het middenveld en zette Remco Litjens vrij voor het doel. Die benutte koel deze kans en de stand was weer gelijk. Ook na deze gelijkmaker was Panningen enkele malen gevaarlijk maar ook de thuisploeg kreeg nog een goede kans. In de 41e minuut ging een schot van Bas Kemper, linkerspits van Bruheze, rakelings langs. De rust werd ingegaan met een 1-1 stand.

Na rust
In de eerste minuten na rust een fel Bruheze wat de aanval zocht. Maar de groenwitte verdediging stond goed en gaf ook in deze fase bijna niets weg. En toen Panningen aanvallend wisselde, Ayoub Amhaouch en Robin van Osch kwamen in het veld, ging de Panningen aanhang zelfs hopen op een stunt. Echter tot ontsteltenis van dezelfde Panningen aanhang viel het doelpunt aan de andere kant. In een scrimmage in de 65e minuut, lag de bal plotsklap voor de voeten van een Bruheze speler en vanaf vijf meter wist hij doel te treffen. Ook nu toonde Panningen zich niet onder de indruk en ging op zoek naar de gelijkmaker. Bruheze moest terug en Panningen was nu de bovenliggende partij. Ayoub Amhaouch en Auke Houben waren dicht bij de gelijkmaker. Toen Robin van Osch de keeper omspeelde en vanaf de achterlijn de bal teruglegde op Ramon Sijben, leek de gelijkmaker een feit. Leek, want op een of andere manier wist een Bruheze verdediger zijn schot nog te blokkeren.

Ovetreding
De thuisploeg snakte naar het einde en schuwde niet om enkele forse overtredingen te maken. Zo werd Robin van Osch, in de 89e minuut, van achteren getorpedeerd terwijl hij op volle snelheid lag. De scheidsrechter trok de gele kaart maar deze kaart had wel een rood randje. De vrije trap leverde nog gevaar op voor het doel van Bruheze maar leverde ook geen treffer op. Toen de referee voor het einde floot waren de druiven zuur voor Panningen. De groenwitten verdienden meer maar gingen met lege handen naar huis.

Lees meer over:

Sport|SV Panningen|

Meest gelezen

Hoveniersbedrijf uit Maasbree gaat uitbreiden

Jari Janssen | 13 mei 2024 13:45

Marc Demandt wordt nieuwe rector van Het Bouwens

De redactie | 15 mei 2024 14:23

Lees ook

Panningen wint van rechtstreekse concurrent om nacompetitieplek

We kunnen niet echt spreken van een degradatiekraker, maar de belangen waren groot in het duel tusse...

Voetbaluitslagen: Helden kampioen in vierde klasse

VV Helden heeft zondag het kampioenschap behaald in de vierde klasse F na een 3-0 zege op SSA Lottum...

Tiende editie Dotje Toernooi

De tiende editie van het Dotje toernooi vindt op Hemelvaartsdag plaats in Panningen. Het toernooi vi...

Panningen laat de punten in Heusden

Panningen trad aan op het knusse sportpark “de Heikamp” tegen SV ONDO uit Asten – Heusden. ONDO is d...

Voetbaluitslagen: VV Kessel wint Maasderby en SV Panningen verspeelt kostbare punten in Asten

Dit weekend werden de afgelaste wedstrijden ingehaald. Dit zijn de uitslagen van die wedstrijden.

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...