Panningen, Netherlands

Samenvatting: Bevo Hc kansloos onderuit in bekerfinale

De spelers van Bevo Hc teleurgesteld na de harde nederlaag in de bekerfinale.
De supporters waren voorafgaand aan de wedstrijd vol vertrouwen over de kansen voor Bevo in de bekerfinale tegen Aalsmeer. Ruim 400 geel-blauwe fans waren de Panningse ploeg achterna gereisd naar Topsportcentrum Almere, waar zaterdag de finale van de nationale handbalbeker werd gespeeld. Helaas voor hen was het resultaat een behoorlijke tegenvaller.
Youri Buis | 31 maart 2024 21:47 | Aangepast op 31 maart 2024 21:47
Eigen helft
Het kwaliteitsverschil was te groot en dat werd na een klein kwartier voor het eerst duidelijk op het scorebord, toen Aalsmeer zes doelpunten achter elkaar maakte. De goal van eigen helft in minuut 17 was het hoogtepunt van de eerste helft. Bevo liep achter de feiten aan en Aalsmeer liep uit naar een comfortabele 10-17 voorsprong halverwege. Het was aan doelman Arjan Versteijnen te danken dat de achterstand niet nog groter was.

Vernedering
Na de rust lukte het de ploeg van coach Hans van Dijk om de achterstand terug te brengen tot vijf goals, maar daarna nam Aalsmeer toch weer het heft in handen. Na 15 minuten in de tweede helft was de achterstand met negen doelpunten onoverbrugbaar. Een ongelukkige time-out die door coach Van Dijk was aangevraagd, hielp ook niet mee. In de fase daarna werd Bevo bij vlagen vernederd door Aalsmeer, dat met een vliegende goal duidelijk maakte geen genade te kennen.

Met trots
De tweede bekerwinst in de clubgeschiedenis van Bevo gaat dus aan de neus van Van Dijk, zijn spelers en de 400 mee afgereisde supporters voorbij. De fans gaven én kregen applaus, want zij zorgden ervoor dat de sfeer in ieder geval tiptop in orde was. Dat zag de afzwaaiende Polman ook, die dus zonder beker afscheid neemt als tophandballer. “Nu kan ik even niet genieten, maar ik kan wel genieten van het publiek. Bevo is een fantastische club en ik draag deze medaille met trots”, zegt hij wijzend naar de zilveren plak om zijn nek.

Leren
“Ik denk dat we echt een off-day hadden, we kwamen niet in ons spel. Aalsmeer is de terechte winnaar vandaag”, zo is de captain realistisch. Ook coach Van Dijk zoekt de oorzaak van deze nederlaag bij zijn eigen ploeg. “We maakten te veel technische fouten en Aalsmeer speelde het heel stabiel uit. We begonnen goed, ook in de tweede helft, maar we hebben slechte fases gehad en dan loop je achter de feiten aan”, aldus een teleurgestelde Van Dijk, die ook naar zichzelf kijkt. “Ik moet ook een goed niveau halen. Ik maak ook een slechte time-out net op een break. Daar moeten we van leren.”

Bekijk hieronder de samenvatting van de bekerfinale tussen Bevo en Aalsmeer, met reacties van Hans van Dijk, Dario Polman en Arjan Versteijnen.

Meest gelezen

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Lees ook

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Hans van Dijk langer coach van Bevo Hc

Coach Hans van Dijk heeft zijn contract bij Bevo Hc met een jaar verlengd. Dat laat de club weten op...

Scholentoernooi bij Bevo Handbalfestijn in Panningen

Verschillende basisscholen uit Peel en Maas kwamen woensdag bijeen in De Heuf voor het Bevo Handbalf...

Handbal Extra Bevo Hc naar Special Olympics

Het Handbal Extra team van Bevo Hc gaat van 14 tot en met 16 juni naar de Special Olympics in Breda ...