Panningen, Netherlands

Vertrekkende spelers nemen afscheid bij Bevo Hc

Het viertal spelers van Bevo neemt afscheid van de club. Van links naar rechts: Arjan Versteijnen, Lars van Driel, Dario Polman en Kobe Serras.
Tien jaar lang droeg Dario Polman het shirt van Bevo Hc. Zelf speelde hij vanwege een liesblessure niet mee in de laatste wedstrijd van het seizoen zaterdag, maar na afloop van het duel (38-27 winst op Houten) was de aanvoerder wel de grote man. Hij nam afscheid samen met medespelers Kobe Serras, Lars van Driel en Arjan Versteijnen.
Youri Buis | 21 mei 2024 17:10 | Aangepast op 21 mei 2024 17:10
Prijzen
Als hoogtepunt noemt Polman het landskampioenschap in 2014. Het was toen zijn eerste seizoen in Panningse dienst. “De eerste keer in de clubhistorie, dat was natuurlijk wel een uniek moment”, glundert de afzwaaiende routinier. Naast het kampioenschap won hij met Bevo ook de landelijke beker en supercup. “Maar ik heb vooral heel veel mooie mensen ontmoet. Ik heb altijd veel gedaan, maar ik heb ook veel waardering gekregen. Ik hou echt van deze club.”

Goede vloer
Polman is niet de enige speler die Bevo gaat verlaten. Ook Belgisch international Kobe Serras trekt de deur van sporthal De Heuf na dit seizoen achter zich dicht. “De spelers en staf ga ik het meest missen, maar ook de hal. Het is denk ik de beste hal in Nederland en België”, aldus Serras, die vooral de vloer prijst. “Die is heel zacht. Ik ben een speler die soms last heeft van enkels en knieën, maar op deze vloer heb ik eigenlijk vijf jaar lang geen last gehad”, zo verklaart hij.

Minder reizen
Serras keert volgend seizoen terug naar zijn thuisland, naar Hasselt om precies te zijn. De Belg wil dichter bij zijn partner en kinderen zijn en minder lang reizen. “Ik kom van Lokeren en dat is twee uur rijden naar hier. Als ik naar Hasselt moet, is dat ongeveer een uurtje, dus dat scheelt ook heel veel tijd. Daarnaast gaat mijn vriendin er dichtbij studeren, dus het komt eigenlijk allemaal heel goed uit.”

Stap hogerop
Arjan Versteijnen laat Bevo achter zich voor het Duitse Aue. De keeper heeft een prima seizoen achter de rug en wil zich blijven ontwikkelen met het oog op het Nederlands team. “Bevo is een fantastische club en ik kijk terug op vijf mooie jaren”, zegt Versteijnen. De overstap naar Aue ziet de doelman als een stap hogerop. “Het Duitse handbal is het mooiste wat er is. Het leeft daar veel meer, er zijn wat meer fans en er wordt meer getraind. Een hele nieuwe uitdaging.”

Doorgroeien
Daar waar Versteijnen wil doorgroeien, ziet hij het ook voor de club Bevo niet somber in. “Ze moeten doorgaan waarmee ze bezig zijn: veel goede jeugd opleiden, veel blijven investeren in het eerste herenteam, veel blijven trainen en hard blijven werken. Doen waar Bevo voor staat. Gewoon één grote familie zijn en dan komt dat wel goed”, zo ziet de doelman nog genoeg potentie bij Bevo om naar een hoger niveau te stijgen.

Dat moet dan gebeuren zonder Versteijnen, Serras, Van Driel en Polman. Laatstgenoemde weet nog niet wat zijn volgende stap wordt. “Er zijn wat dingen op mijn pad gekomen waar ik over na ga denken”, stelt Polman. “Het kan ook nog met handbal te maken hebben. Ik zie het allemaal wel.”

Meest gelezen

Snuffelshop sluit volgend jaar april de deuren

De redactie | 23 jul 2024 10:14

Hoosbui trekt over Peel en Maas

De redactie | 23 jul 2024 11:59

Lees ook

Mark van den Beucken keert terug in doel bij Bevo

Doelman Mark van den Beucken keert terug bij Bevo Hc. De 27-jarige Beringenaar speelde de afgelopen ...

Bevo Hc oefent tegen Duitse tegenstanders

Voor Bevo Hc gaat de voorbereiding op het nieuwe seizoen bijna beginnen. Er zijn door de club drie o...

Jonge talenten tekenen voor twee seizoenen bij Bevo Hc

De 18-jarige spelverdeler Gino Reijnen uit Blerick speelt ook de komende seizoenen voor het eerste h...

Manager Marcel Glaser neemt na negen jaar afscheid van Lommerbergen

Na negen jaar is er een einde gekomen aan het dienstverband van Marcel Glaser bij vakantiepark De Lo...

Wasmachine schieten met Dario Polman en Bob Vostermans

In aanloop naar het EK voetbal doen verschillende mensen uit Peel en Maas en Beesel een poging om ee...

Dario Polman neemt afscheid van Bevo tegen Handbal Houten

Bevo Hc neemt het zaterdag op tegen Handbal Houten in de laatste wedstrijd van het seizoen. De wedst...