Panningen, Netherlands

VV Helden verovert koppositie na zege op IVO

Na drie overwinningen op rij, waaronder tegen de nummers drie en vier van de 4e Klasse F, won VV Helden zondag ook van de nummer vijf op de ranglijst. IVO uit Velden, jarenlang een echte angstgegner gebleken, kwam op bezoek in Helden. Bij IVO zit Rob Jacobs op de bank. Hij is oud-trainer van VV Helden.
Youri Buis | 11 maart 2024 12:23 | Aangepast op 11 maart 2024 12:23
Van het vertrouwen dat de ploeg van het huidige trainersduo Bjorn Vondenhoff en Bob Keulards heeft opgebouwd, was in de openingsfase van de wedstrijd bijzonder weinig te merken. De eerste 20 minuten had IVO de betere kansen en de Heldense verdedigers hadden hun handen vol aan de snelle en fysiek sterke aanvallers.

Voorsprong
Gaandeweg de eerste helft kwam Helden beter in de wedstrijd, zonder dat dat grote mogelijkheden opleverde. Beide ploegen leken af te stevenen op een 0-0-ruststand, totdat Helden er nog een laatste aanval uitperste. Rob van der Sterren kreeg de bal van Steef van Berlo en verschalkte de doelman van IVO met een diagonaal schot in de hoek: 1-0. Daarmee ging Helden iets tegen de verhoudingen in met een voorsprong rusten.

Goede reddingen
In de tweede helft speelde IVO vol voor de gelijkmaker, maar een eenvoudige opgave was dat niet. De Heldense defensie gaf de afgelopen wedstrijden slechts één goal weg. Door de aanvalsdrift van IVO ontstond er meer ruimte voor Helden. Ruben Hermans had de 2-0 op zijn schoen, maar de sluitpost van de tegenstander uit Velden tikte de bal knap uit de hoek. Aan de andere kant was het ook bijna raak, maar ook de keeper uit Helden had een goede reflex in huis.

Hattrick
Zo’n tien minuten voor tijd kreeg Helden een buitenkansje op de verdubbeling van de score. Mees Philipsen brak door en werd onreglementair gestuit op het moment dat hij wilde uithalen. De scheidsrechter kon niets anders doen dan de bal op de stip leggen voor een strafschop. Van der Sterren wist hier wel raad mee en schoot onberispelijk raak: 2-0. IVO nam vervolgens alle mogelijke risico’s, wat uiteindelijk averechts werkte. In minuut 88 schoot Freek Kessels voorlangs, maar Van der Sterren kon alsnog binnenlopen. Daarmee maakte hij zijn hattrick compleet en was het duel beslist.

Koploper
Dankzij de derde goal en het puntenverlies van voornaamste concurrent Meterik, mag Helden zich nu koploper van de 4e Klasse F noemen. Beide clubs hebben evenveel punten, maar Helden heeft een beter doelsaldo (+23 tegenover +22). Zo blijft het razend spannend in de competitie, niet op de laatste plaats omdat Helden het in de volgende wedstrijd opneemt tegen nummer twee Meterik. Deze topper begint zondag om 14.30 uur op Sportpark Kerkeböske.

Meest gelezen

Woonboerderij in lichterlaaie: bewoners in veiligheid

Eric Reijnders | 27 apr 2024 09:22

Ann Philipsen overleden

De redactie | 28 apr 2024 14:29

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...