Panningen, Netherlands

Taxusinzameling slaat jaartje over

Er wordt dit jaar door de stichting Taxus Taxi geen snoeisel ingezameld. De kosten voor het inzamelen en verwerken zijn op dit moment te hoog.
De redactie | 7 juni 2022 21:35 | Aangepast op 7 juni 2022 21:35
Ondanks dat de taxusinzameling in 2023 weer zal starten doet het voor de stichting pijn een jaar te moeten overslaan. “Wij vinden het erg vervelend dit nieuws te moeten brengen. Zeker voor de mensen die ons al jaren steunen en hun snoeisel altijd met de grootste zorg aanbieden”, vertelt Werner Toonen, coördinator van Stichting Taxus Taxi. “Aan deze mensen willen wij meegeven dat wij in 2023 zeker weer van de partij zullen zijn. De inzameling mag dan één jaartje overslaan, maar de strijd tegen kanker wordt onverminderd doorgezet.”  
Gestegen kosten
Stichting Taxus Taxi haalt al sinds 2008 taxussnoeisel gratis aan huis bij mensen op. Jaarlijks nemen tienduizenden mensen deel aan de taxusinzameling om zo hun steentje bij te kunnen dragen in de strijd tegen kanker. Nadat het snoeisel is opgehaald wordt het taxus groen afgeleverd bij een kruidendrogerij die het snoeisel droogt en gereed maakt voor transport naar het buitenland.
Dit laatste is onder andere waardoor er dit jaar een kink in de kabel zit. De prijzen voor energie zijn het afgelopen jaar zo explosief gestegen dat het drogen vele malen duurder is geworden. Maar ook andere kosten, zoals die voor transport zijn enorm gestegen. Dit maakt het voor de stichting dit jaar niet haalbaar de inzameling op te zetten.

Voor 2022 voldoende voorraad
Een belangrijk punt dat door de stichting wordt aangehaald is dat er op dit moment nog voldoende medicijn voorradig is. Er ligt altijd een bepaalde voorraad van het medicijn dat gewonnen wordt uit het taxussnoeisel opgeslagen. Dat er in 2022 geen inzameling plaatsvindt heeft geen gevolgen voor de mensen die het medicijn nodig hebben.

Lees meer over:

Taxusinzameling|Taxus|Taxus Taxi|

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Dit jaar weer geen inzameling van taxus

Stichting Taxus Taxi kondigt aan dat de taxusinzameling pas in 2024 weer start. De stichting heeft b...

Laatste week taxusinzameling

Stichting Taxus Taxi haalt het taxussnoeisel nog op tot en met vrijdag 12 augustus. Dit betekent dat...