Panningen, Netherlands

TWP viert 10-jarig jubileum

Ontmoetingsplek TWP bestaat tien jaar. Om dat te vieren, heeft TWP besloten om de jaarlijkse open dag gelijktijdig met dit jubileum te laten plaatsvinden. Deze vond woensdag plaats. Er waren verschillende workshops, zoals line dancing en het spelen van djembé.
Youri Buis | 23 juni 2023 14:31 | Aangepast op 23 juni 2023 14:31
Veilig
Kim Leijssen van TWP legt het belang van de ontmoetingsplek uit. “We merken dat heel veel mensen het lastig vinden om een plek te zoeken waar iedereen welkom is en waar ze altijd terecht kunnen,” vertelt ze. “Mensen komen hier omdat ze zich veilig voelen, het voelt als familie. Dat is op heel veel plekken niet en daarom is het belangrijk dat TWP er is en blijft."

Dagbesteding
Iedere bezoeker van TWP heeft een bepaalde reden waarom hij of zij langskomt. Sommigen zijn al een hele tijd verbonden aan de creatieve locatie, zoals Mark. Hij komt al zeven jaar bij TWP en vindt het een fijne plek om te zijn. “Het leukste vind ik dat ik hier nieuwe mensen leer kennen en dat we samen leuke dingen doen,” zegt Mark voldaan. Daarna gaat hij in op zijn persoonlijke situatie. “Omdat ik thuis niets te doen heb, ga ik naar de dagbesteding bij TWP,” begint hij. “Dan ga ik hier schilderen, koken en ik ga op vrijdag naar de kinderen op de school.”

Eigen liedje
Sandra was in het begin wat angstig toen ze naar TWP kwam, maar met de tijd werd ze steeds meer zichzelf. “Omdat ik me veilig voel en we leuke dingen doen,” vertelt ze tevreden. Ze maakt zelfs een start met haar muziekcarrière. “Ik heb zelf een liedje geschreven en Annemiek, één van de begeleiders, heeft me daarbij geholpen. Over twee weken ga ik het opnemen in de studio en daar ben ik heel erg trots op,” zegt Sandra stralend.

Nieuwe naam
Het 10-jarig jubileum wordt niet alleen gevierd met een open dag. Er gaat ook het een en ander veranderen aan de identiteit van TWP, zegt Kim Leijssen. “We gaan onze naam veranderen, dit jaar nog. Dat hoort ook bij de feestactiviteiten”. Het is de tweede keer dat de ontmoetingsplek een naamsverandering doorvoert. “Vijf jaar geleden hebben we het veranderd van Theaterwerkplaats naar TWP. Maar we vinden dat inmiddels niet meer passen, omdat het nog steeds linkt naar Theaterwerkplaats,” zo legt Kim uit. Wat die nieuwe naam wordt, geeft ze nog niet prijs. “Dat is nog een verrassing! In het najaar gaan we die via onze socials onthullen.”

Lees meer over:

Jubileum|TWP|

Meest gelezen

Geschokte reacties na overlijden Maasbreese

De redactie | 16 feb 2024 14:29

Panningse lingeriewinkel opent tweede vestiging

Youri Buis | 15 feb 2024 15:12

Politie zoekt getuigen na woninginbraak in Egchel

Niels van Rens | 18 feb 2024 14:56

Lees ook

Nieuwe naam voor TWP: De Bonte Specht

Een nieuwe naam voor TWP in Maasbree. Nadat het vijf jaar geleden de naam al eens veranderde van The...

Yoga in Baarlo bestaat 30 jaar

Al 30 jaar worden er yogalessen gegeven in Baarlo. De sport die je bewuster laat worden van je licha...

Jubileumjaar Tajiri ter gelegenheid van honderdste geboortedag

Stichting Kunst en Cultuur Baarlo organiseert een jubileumjaar om het leven en werk van kunstenaar S...

Agora bestaat 10 jaar, oprichters schrijven boek

Het onderwijs van Agora bestaat 10 jaar. Ter gelegenheid daarvan werd er donderdag een boek gepresen...

Omnibus bestaat 40 jaar: feestweek en optreden van Beuzelband

Basisschool De Omnibus in Baarlo bestaat 40 jaar. Dat werd gevierd met een feestweek vol activiteite...

Jubileum Beringse schutterij wordt gevierd met reünie

Schutterij St. Hubertus uit Beringe bestaat dit jaar 100 jaar. Om dat te vieren worden er verschille...