Panningen, Netherlands

Oversteekplaats moet Kesselseweg veiliger maken

Op de kruising Kesselseweg – Kloosterstraat in Helden worden maatregelen genomen om de verkeersveiligheid te verbeteren. Er komen opvallende markeringen, een oversteekplaats met een ‘tussenstop’ en een oplichtend waarschuwingsbord.
De redactie | 31 maart 2022 19:45 | Aangepast op 31 maart 2022 19:45
Verkeersdeskundigen
Verkeerskundigen van de gemeente gekeken naar de mogelijkheden naar aanleiding van een gesprek met de bewoners van de straat. Op basis daarvan is dit de inrichting die wordt gekozen en wordt uitgevoerd.

Geen zebrapad
Tijdens een inloopavond werd de vraag gesteld waarom er bij de kruising van de Kesselseweg met de Kloosterstraat geen zebrapad wordt aangelegd. ''De belangrijkste reden hiervoor is dat een zebrapad normaal gesproken wordt aangelegd op een recht stuk weg, waar er vanaf beide kanten goed zicht is op het zebrapad. Daar is in deze situatie geen sprake van'', zo laat de gemeente weten. Het zebrapad bij het Mariaplein voldoet hier wel aan.

Bij de kruising Kesselseweg – Kloosterstraat komt een oversteekplaats waar je in twee gedeelten kunt oversteken. In het midden van de weg komt een vluchtheuvel waar je als voetganger een ‘tussenstop’ kunt maken om vervolgens de andere rijbaan over te steken. De kruising krijgt rood asfalt, zodat er een duidelijke attentiewaarde van uit gaat voor het autoverkeer.

Kindcentrum
Na de zomervakantie gaat het nieuwe kindcentrum open. Na een eerste gewenningsperiode wil de gemeente bekijken hoe het loopt en met belanghebbenden bespreken hoe de ervaringen zijn en of er suggesties zijn voor verbeteringen.
Na de zomervakantie gaat het nieuwe kindcentrum open. Dan zal blijken hoe de situatie zich in de praktijk ontwikkelt. Na een eerste gewenningsperiode wil de gemeente bekijken hoe het loopt en met belanghebbenden bespreken hoe de ervaringen zijn en of er suggesties zijn voor verbeteringen.

Lees ook

Helje Oos Dörp: Heldenaar wil lied in nieuw jasje steken

‘Helje Oos Dörp’, het lied over Helden, raakt steeds meer in de vergetelheid. Dat vindt Pieter Janss...

Veroordeling John B. blijft in stand

De veroordeling van 23 jaar cel voor John B. uit Helden blijft in stand. De gevangenisstraf is daarm...

Kaarsjes branden voor overleden Max op Prisma-scholen

Het is een dag met een lach en een traan. In Helden vond vrijdagochtend te uitvaart plaats van de He...

Liaan past lessen aan na dood leerling

De schoolweek op De Liaan in Helden staat de hele week in het teken van het afscheid van schoolgenoo...

Gedenkplek om overleden Heldenaar te herdenken

Op de plek waar de 6-jarige Heldense jongen gisteren om het leven kwam, is een gedenkplek ingericht....

Kind overleden in Helden

Op de Sterappel in Helden is vrijdagmiddag een kind van zes jaar overleden. De politie stelt een ond...