Panningen, Netherlands

Vanavond: installatie wethouders

Rob Wanten, Machteld Beukema, Anget Mestrom en Erik Nijssen Foto: Bart Nelissen
Nadat in Peel en Maas en Beesel het coalitieakkoord is gepresenteerd, worden vanavond de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Daarmee zijn de colleges van de twee gemeenten weer compleet.
De redactie | 31 mei 2022 15:45 | Aangepast op 31 mei 2022 15:45
Peel en Maas
In Peel en Maas krijgt vanavond twee nieuwe wethouders. Anget Mestrom en Rob Wanten blijven in de collegebanken zitten. Erik Nijssen en Machteld Beukema zijn de nieuwe wethouders in het college van Peel en Maas.

Machteld Beukema
Vooral Beukema is nieuw. Zij is woonachtig in de gemeente Venlo en is door D66 gevraagd om wethouder te worden. Ze krijgt de portefeuilles Jeugd, Onderwijs, Volksgezondheid en Cultuur. Beukema is momenteel werkzaam bij de GGD in Zuid-Limburg als hoofd van Veilig Thuis. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond ze in de gemeente Venlo nog op plek zes voor D66. Eerder gaf ze aan zin in de functie te hebben. 'Ik heb natuurlijk een klein inkijkje gehad omdat we over het coalitieakkoord hebben gesproken. Maar ik weet nog lang niet alles, dat ga ik allemaal ontdekken.'

Erik Nijssen
Erik Nijssen is sinds enkele jaren lid voor Lokaal Peel en Maas en zit sinds maart in de gemeenteraad. Hij maakt de transfer als wethouder. Dat kwam sneller dan hij dacht. "Ik had wel de ambitie om wethouder te worden, maar dat dit zo snel kwam, had ik zelf ook niet verwacht." Nijssen woont in Koningslust en heeft een duurzaamheidsbureau. Daar stopt hij mee nu hij wethouder wordt. Hij krijgt onder andere de portefuilles vitale gemeenschappen en duurzaamheid.

Paul Sanders
Na tien jaar komt er een einde aan de carriere van Paul Sanders als wethouder. Nu de VVD niet meer in het college zit, moet hij plaats maken. Een afscheidsfeest wil hij niet. "Ik heb 10 jaar hard gewerkt, maar er ook prima voor betaald gekregen. Voor wie graag een kopje koffie met mij wil drinken, stuur maar een berichtje dan kom ik graag een keertje langs", zo laat hij weten.

John Timmermans
John Timmermans, die in september Wim Hermans verving, gaat weer werken voor het Waterschap. Hij kijkt terug op een mooie tijd, waarin hij veel heeft geleerd. Timmermans wordt weer gemeenteraadslid.
Beesel
Er komen twee nieuwe gezichten in het college van Beesel. Dat zijn Anouk Huijs (CDA) en Linda Nijssen (VLP). Marcel Roelofs blijft namens de Beeselse Lijst wethouder.

Anouk Huijs
Anouk Huijs, werkzaam in het onderwijs in Beesel, wordt naar alle waarschijnlijkheid wethouder. Ze was bij de verkiezingen lijsttrekker van het CDA. Momenteel werkt Huijs als teamleider op basisschool Bösdael. In 2019 werd ze verkozen tot leerkracht van het jaar.

Linda Nijssen
Linda Nijssen – van den Beucken is de kandidaat wethouder namens de VLP. Momenteel is zij werkzaam binnen het sociale domein in Kerkrade. In het verleden was ze bestuurslid van het trommel en fluitenkorps St. Barbara. Namens de VLP was zij al fractievertegenwoordiger im de gemeenteraad.

Marcel Roelofs
Marcel Roelofs is momenteel al wethouder in de gemeente Beesel. Roelofs is momenteel verantwoordelijk voor de portefeuille beleven, fijn wonen en duurzaamheid.

Lees meer over:

Wethouders|Gemeenteraad|

Meest gelezen

Weg tussen Meijel en Beringe weer open

De redactie | 12 apr 2024 20:17

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Amateurvoetbal: uitslagen 14 april

De redactie | 14 apr 2024 20:19

Lees ook

Raad akkoord over Laefplein, ondanks zorgen over veiligheid en verkeer

Het Laefplein in Maasbree wordt een groen plein met appartementen. De gemeenteraad gaat in de raadsv...

29 sollicitanten voor burgemeestersfunctie Peel en Maas

Er zijn 29 sollicitanten voor de burgemeestersfunctie in Peel en Maas. Commissaris van de koning Emi...

Wethouders doen noodkreet in brandbrief over woondeal

Wethouder Rob Wanten heeft namens alle regiobestuurders in Noord-Limburg een brandbrief gestuurd aan...

Oppositiepartijen willen betere communicatie en transparantie van coalitiepartijen

De oppositiepartijen in de gemeenteraad hebben woensdagavond flinke kritiek geuit op het proces en d...

Raad gaat akkoord met nieuwbouw gymzaal in Beesel

Er komt definitief een nieuwe gymzaal in Beesel. De huidige zaal aan de Kerstenbergweg wordt gesloop...

Gemeente Beesel gaat aan de slag met woonwagenbeleid

De gemeente Beesel gaat de komende tijd aan de slag met een woonwagenbeleid. De gemeente wil hiermee...