Panningen, Netherlands

Uitgiftepunt voedselbank in gemeente Beesel

Inwoners van de gemeente Beesel die deelnemer zijn van de voedselbank, kunnen voortaan bij De Schakel in Reuver terecht om hun voedselpakket af te halen. Tot deze week moesten deelnemers uit Beesel, Reuver en Offenbeek naar Venlo toe.
Youri Buis | 12 september 2023 16:20 | Aangepast op 12 september 2023 16:20
Brief aan college
De gemeente Beesel kent zo’n 30 deelnemers van de Voedselbank. De vraag nam toe, maar het aanbod was beperkt. De lokale partij VLP schreef in januari een brief aan het college met het verzoek om de mogelijkheden van een uitgiftecentrum in de gemeente te onderzoeken. Daar haakte Voedselbank Midden-Limburg op in, vertelt voorzitter Ger Boereboom. “Toen hebben wij aangeboden om een uitgiftepunt in gemeente Beesel op te richten, met hulp van de gemeente. Dat is uiteindelijk gelukt”.

Noodzaak
Hoewel het een lastige opgave was om het uitgiftecentrum daadwerkelijk te realiseren, heeft het gehele proces ‘slechts’ negen maanden geduurd. Dat stemt wethouder Linda Nijssen tevreden, al was de noodzaak volgens haar ook heel hoog. “Het is niet per se een feestje dat we dit hier gaan openen, maar wel goed dát we dit nu hebben voor onze eigen inwoners”, aldus de wethouder. Met De Schakel is er een centraal uitgiftepunt gekozen. “Het is vrij toegankelijk aan de achterkant, dus niet helemaal in het zicht, maar ook zeker niet weggestopt ergens in een buitenwijk”, zo verklaart Nijssen de keuze voor De Schakel.

‘Heel erg goed gevoel’
Eén van de vrijwilligers van de Voedselbank in Beesel, is Harry. Hij is als intaker verantwoordelijk voor het beoordelen van nieuwe deelnemers, bijvoorbeeld of zij recht hebben op een voedselpakket. “Ik ben gepensioneerd en op een gegeven moment dacht ik: ‘ik moet toch iets doen voor de gemeenschap’. Helaas was er nog geen uitgiftepunt in gemeente Beesel, dus toen ben ik naar die in Roermond gegaan. Het is een heel erg goed gevoel om mensen te helpen en om een bijdrage aan de maatschappij te kunnen leveren”, zegt Harry content.

Tijdvakken
Deelnemers van de voedselbank kunnen hun pakket sinds maandag in verschillende tijdvakken afhalen. Dat is een bewuste keuze geweest, legt voorzitter Boereboom uit. “Dat werkt prima. Dan weten mensen waar zij aan toe zijn, op welke afgesproken tijd zij kunnen komen. Dan zijn ze ook binnen een paar minuten weer weg en dan is de ruimte wat mij betreft perfect”, besluit hij.

Meest gelezen

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Panningse kapster stopt met zaak en gaat op reis

De redactie | 4 mrt 2024 14:56

Vrouw (20) vermist in Panningen

Youri Buis | 4 mrt 2024 21:48

Lees ook

Busje in brand op A73 bij Reuver

Een bestelbus is in de nacht van maandag op dinsdag in brand gevlogen op de A73 bij Reuver.

VLP wil drakenspeeltuin op plek Beeselse gymzaal, motie verworpen

Een speeltuin in drakenthema in Beesel op de plek waar nu nog de gymzaal is gevestigd. Dat voorstel ...

Raad gaat akkoord met nieuwbouw gymzaal in Beesel

Er komt definitief een nieuwe gymzaal in Beesel. De huidige zaal aan de Kerstenbergweg wordt gesloop...

Man (18) bekent afsteken vuurwerk bij Reuvers café

Een 18-jarige man uit Reuver heeft zondag bekend dat hij vuurwerk heeft afgestoken op de Pastoor Vra...

Gemeente Beesel gaat aan de slag met woonwagenbeleid

De gemeente Beesel gaat de komende tijd aan de slag met een woonwagenbeleid. De gemeente wil hiermee...

Station in Reuver scoort een 7, vooral overlast aandachtspunt

Reizigers gaven in 2023 het treinstation in Reuver een gemiddeld rapportcijfer van 7,1. Daarmee staa...