Panningen, Netherlands

Zesde Bonte Boete Belaeving werkt met cup-to-cup systeem

De zesde editie van de Bonte Boete Belaeving vindt zaterdag plaats. Op vastelaoveszaterdag zal het plein voor het Huis van de Gemeente in Panningen het epicentrum van de vastelaovend in de gemeente Peel en Maas zijn.
De redactie | 8 februari 2024 08:54 | Aangepast op 8 februari 2024 08:54
De organisatie geeft aan dat de basis van het evenement dezelfde is als voorgaande jaren: een gratis evenement met optredens van artiesten. “Vanaf 11.11 uur staan bekende namen als Spik & Span, Hoondervel, Marleen Rutten, W-Dreej, Frans Theunisz en De Breurkes op de bühne, maar ook aan lokale artiesten geen gebrek.” Het plein opent om 10.45 uur en de organisatie adviseert om op tijd te komen.

Pleinindeling
Van den Heuvel: “Wat betreft pleinindeling is het te vergelijken met de vorige edities met opnieuw twee bargebieden, weliswaar met extra buffetten en twee WC pleinen. Nieuw is dat er op twee verschillende locaties gegeten kan worden en dat er een extra bonnenkassa op het plein is.”

Bekerbeleid
Een andere grote wijziging is het bekerbeleid. Een verplichting vanuit de overheid is om volgens het zogenoemde cup-to-cup systeem te werken. “Wij hebben ervoor gekozen om met zacht plastic te werken, wat ons verplicht om hoogwaardig te recyclen. Bij binnenkomst ontvangt iedereen twee tokens. Met je eerste token ga je naar de bar en bestel je (uiteraard samen met een consumptiebon) je eerste drankje. Bij ieder volgend drankje lever je de beker in en krijg je het drankje in een nieuwe beker. Heb je geen beker of token dat betaal je twee bonnen voor een drankje”, aldus de organisatie die er dus bewust voor kiest om als stukje extra service ook één reserve token te geven.

Inleveren
Verder wijst de organisatie erop dat mocht je voortijdig het terrein verlaten je een beker en token, twee bekers of twee tokens moet inleveren. Van den Heuvel: “Daarnaast doen we aan alle bezoekers het vriendelijke verzoek om ons te helpen de afvalberg op het plein zo klein mogelijk te houden en vragen we iedereen om ook de laatste beker netjes bij de uitgang in te leveren.”

Meest gelezen

Afscheid Ann Philipsen druk bezocht

De redactie | 4 mei 2024 17:00

Lees ook

Terugkijken: Dodenherdenking 2024 bij het Everlo-monument

Tijdens Dodenherdenking werd er op verschillende plekken in Peel en Maas stilgestaan bij de oorlogss...

Brandweer moet eend bevrijden in vijver

De brandweer heeft zondagavond een eend moeten bevrijden die vast was komen te zitten in een visvijv...

Man (75) vermist in omgeving Panningen

De politie was vrijdagmiddag in de omgeving van Panningen op zoek naar een 75-jarige man die was ver...

Deze bands staan op het FIK Festival

Tijdens het Festival in Kepèl is er live muziek. De bands LOTØS, Lockdown en Greasy Grips treden op ...

Gewonde na aanrijding in Panningen

Bij een ongeval in Panningen is donderdagmiddag een kind gewond geraakt.

Paasmarkt Panningen druk bezocht

De paasmarkt in Panningen heeft maandag ruim tienduizend bezoekers getrokken. Van heinde en verre kw...