Panningen, Netherlands

Versterkte organisatie kondigt nieuwe spokentocht in Baarlo aan

In het najaar komt er een nieuwe editie van de spokentocht in Baarlo. In 2022 keerde de spokentocht na vijf jaar afwezigheid terug in de Baarlose bossen en daar wordt dit jaar een vervolg aan gegeven.
De redactie | 23 mei 2023 10:38 | Aangepast op 23 mei 2023 10:38
Eerste voorbereidingen
Met een versterkte organisatie en extra crewleden staat de nieuwe editie in de stijgers. Volgens de organisatie is het grote enthousiasme, het uitgebreide draaiboek en het goede contact met de gemeente en betrokken verenigingen de sleutel tot het succes. “Vanwege het enthousiasme waarmee de vorige editie ontvangen werd, gaan we proberen om dat succes te evenaren. We zijn met veel plezier al volop bezig met de eerste voorbereidingen,” aldus Kelly de Wit van de organisatie.

Bepalend eerste jaar
Kelly trok vorig jaar samen met Bart Jacobs de stoute schoenen aan om het voorheen al succesvolle evenement nieuw leven in te blazen. Dat was wel even spannend, erkent Bart. “Na een aantal jaren afwezigheid van het evenement wisten we dat het eerste jaar bepalend zou zijn. Het is dan ook echt mooi om te zien dat de spokentocht echt weer leeft,” zegt hij. Vorig jaar werd al snel duidelijk dat de ‘doorstart’ van het evenement een vervolg verdient. “Veel mensen lieten al weten aankomende editie graag weer mee te willen lopen. Daarnaast boden ook meer mensen zich bij ons aan om te helpen."

Mooie opzet
Dit jaar sluit ook Jarno Derix zich bij de organisatie aan. Jarno was voorheen al betrokken bij de spokentocht als één van de acteurs die de deelnemers liet schrikken, maar hij wilde ook graag meedenken over de thema's en uitwerking van de tocht. “Het afgelopen jaar was het behoorlijk wat, wat op het bord van Kelly en Bart terecht kwam. Naderhand bood ik dan ook aan te helpen als dat kon en mocht,” vertelt Jarno, die uitkijkt naar de nieuwe editie van de spokentocht. “We hebben alle feedback van vorig jaar meegenomen en hebben met z’n drieën, en met de crew, een mooie opzet voor de volgende editie!”

Met een capaciteit van 150 deelnemers is de spokentocht in Baarlo een van de grootste publieke spokentochten in de regio. Het Baarlose evenement zal dit jaar plaatsvinden op zaterdag 18 november.

Lees meer over:

Baarlo|Spokentocht|

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Geen water voor inwoners De Bong in Baarlo

Inwoners van De Bong in Baarlo hebben donderdag enkele uren zonder water gezeten. Er heeft een leidi...

Bedrijfspand in Baarlo blijft een jaar gesloten

Twee gedeelten van een bedrijfspand aan de Hummerenweg in Baarlo worden voor een jaar gesloten. Dat ...

De eerste dorpsquiz in Baarlo: ‘Baolder in de knöp’

De eerste dorpsquiz in Baarlo heeft zaterdag plaatsgevonden. Onder de naam “Baolder in de knöp’ dede...

Komende maanden groot onderhoud aan wegen in Baarlo, Helden en Meijel

De komende maanden voert de gemeente Peel en Maas grote onderhoudswerkzaamheden uit aan enkele wegen...

Nieuwe brochure wandelroutes langs Tajiri-knopen

De brochure met de wandelroute langs de Tajiri-knopen in Baarlo is vernieuwd. In het kader van het j...

De Bong in Baarlo vanaf 19 februari gesloten vanwege werkzaamheden

De Bong in Baarlo zal vanaf 19 februari onder handen genomen worden. Zo worden de straten, stoepen e...