Panningen, Netherlands

Ondernemers Raadhuisstraat tegen verdwijnen parkeerplaatsen

De ondernemers aan de Raadhuisstraat spraken dinsdag tijdens de raadsvergadering hun zorgen uit over het verdwijnen van de parkeerplaatsen op het Raadhuisplein in Panningen.
De redactie | 21 maart 2023 20:21 | Aangepast op 21 maart 2023 20:21
Dinsdagavond wordt de herinrichting van het Panningse centrum besproken in de gemeenteraadsvergadering. Het college wil het Raadhuisplein parkeervrij maken en inrichten als groen belevingspark. Om nieuwe parkeerplaatsen te realiseren, moeten zeven woningen worden gesloopt. De Leerlooierweg wordt in dit voorstel doorgetrokken, waardoor sloop onvermijdelijk is.

Parkeren voor de deur
Anita Thijssen, eigenaar van modezaak Carrièra, sprak namens de ondernemers aan de Raadhuisstraat: “Als je de dagelijkse boodschappen niet kunt doen wanneer je niet meer voor de deur kunt parkeren, dan ga je op zoek naar iets anders.”

Veiligheid
Wel zien de ondernemers de noodzaak dat er iets moet gebeuren aan de verkeersveiligheid. “Het idee om van de Raadhuisstraat een eenrichtingsweg te maken, onderstrepen wij ten zeerste.” De ondernemers aan deze straat vroegen meer tijd om aan een plan te werken. “Dit moet gedegen gebeuren. Wij vragen tijd”, aldus Thijssen.

Bewoners
Roel Schmidt is een van de eigenaren van de woningen die mogelijk gesloopt moeten worden. Hij sprak in de vergadering opnieuw zijn zorgen uit. Dat deed hij tijdens de commissievergadering ook al. “Het niet slopen van woningen is de juiste oplossing. Kies voor variant drie en ga voor een definitief ontwerp waar alle belangen worden behartigd.”

Wim Evers, voorzitter van het centrummanagement, stelt om blijvend te investeren in het centrum. Hij is voorstander van de eerste variant, inclusief sloop. “Een aantal woningeigenaren zijn hier tegen. Dat begrijp ik ook.”

Gesprek
Maandag werd er nog een gesprek gevoerd tussen het centrummanagement en bewoners van de inwoners van de woningen die mogelijk gesloopt gaan worden. Volgens hem zijn de bewoners bereid om in gesprek te gaan met de gemeente, op voorwaarde dat er geen dwang wordt toegepast om de woningen te verlaten. Hij gaat voor “een win-win situatie waarin variant één wordt vastgesteld, maar de realisatie zonder dwang en op termijn gestalte krijgt.”

Lees meer over:

Panningen|Centrum Panningen|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Kermis Panningen van start

De kermis in Panningen is vrijdagavond geopend. Wethouder Erik Nijssen gooide muntjes naar de kinder...

Twee gewonden bij botsing in Panningen

In Panningen zijn woensdagochtend twee mensen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Bei...

Ook dit jaar matinee voor ouderen tijdens Kepèlse Kermis

Ook dit jaar wordt er tijdens de kermis in Panningen een senioren kermismatinee georganiseerd. Op zo...

Rector Het Bouwens neemt na 8 jaar afscheid

Met het einde van het schooljaar nadert ook het einde van de carrière van Annemarie Lukassen op Het ...

Nevenproject brengt eerste EP uit

Een dag na de 67e verjaardag van Jack Poels stond hij, samen met zijn neven, vrijdagavond op de plan...

Route door centrum op Wereld Alzheimer Dag

In Panningen vindt op 21 september een evenement plaats in het kader van Wereld Alzheimer Dag.