Panningen, Netherlands

Ondernemers Snuffelshop willen niet wijken voor Aldi: 'Laat ons niet stikken'

Ze zitten al 25 jaar aan de Raadhuisstraat in Panningen met hun Snuffelshop Gediam, maar daar lijkt voor eigenaren Gerard van Ampting en Diana van Hoof binnen niet al te lange tijd een einde aan te komen. Op de locatie waar zij nu hun winkel hebben, wil de Aldi een nieuwe supermarkt met een parkeergarage en 13 appartementen realiseren. Maar Gerard en Diana willen niet weg.
Bart Nelissen | 15 juni 2023 11:02 | Aangepast op 15 juni 2023 11:02
"Dat voelt niet fijn. Vooral niet als je het zelf hebt opgestart. We worden straks vervangen door de Aldi." De grond, met daarop de winkel en enkele woningen, is al aangekocht. Het concern heeft ook het huurcontract overgenomen. Gerard en Diana voelen zich afgeserveerd. "Wij huren nu van de Aldi en moeten de procedures afwachten totdat we kunnen gaan vechten tegen de vergunningaanvragen."
De Aldi wil tempo maken en heeft de gemeente gevraagd om de procedures te versnellen. De gemeenteraad beslist daar in juli over. De gemeenteraad neemt dan nog geen inhoudelijk besluit over de vestiging van Aldi. Er is door de supermarktketen ook nog geen aanvraag bestemmingsplan en omgevingsvergunning ingediend.

Nieuwe locatie
Een nieuwe locatie vinden is lastig. Honderden, misschien wel duizenden feestartikelen zijn in de Snuffelshop te vinden. Van carnaval tot andere feestjes en hebbedingetjes. Dat verhuis je niet zomaar, zeggen de eigenaren. Er is voor een nieuwe locatie veel ruimte nodig. En een ander pand is dus lastig te vinden, zeker in het Panningse centrum. "We hebben volume nodig." Ze vragen de gemeente dan ook om mee te kijken.

Reactie gemeente en Aldi
Een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas zegt dat het aan de initiatiefnemer is om de belanghebbende partijen op de hoogte te houden van de planontwikkelingen. De gemeente zegt wel vragen te willen beantwoorden. Zo hebben de ondernemers van de Snuffelshop gevraagd om een toelichting te geven op het voorstel dat de gemeenteraad op 4 juli behandelt. Aldi laat weten alle partijen zo goed mogelijk op de hoogte te willen houden van de ontwikkelingen. Een woordvoerder zegt bezig te zijn met de planuitwerking, wat tijd kost. Daardoor zijn er in dit stadium nog geen plannen die gedeeld kunnen worden.

Petitie
De eigenaren zijn inmiddels een petitie gestart op Facebook om te kunnen voortbestaan. "Hopelijk om de gemeente duidelijk te maken dat wij en de klanten niet weg willen." In een boodschap aan de gemeente roepen ze op om er nog eens drie keer over na te denken. "Laat ons als kleine ondernemer niet stikken."

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Archeologisch onderzoek in Egchel naar historische landweer

De afgelopen twee weken zijn er in Egchel archeologische opgravingen uitgevoerd. In het gebied rond ...

Lars Kersten zesde bij Grand Prix Opglabbeek

Lars Kersen uit Egchel is in de prijzen gevallen op het Grand Prix-evenement in Opglabbeek. Hier kwa...

Ruime nederlaag voor MVC’19 tegen Sparta’18

MVC’19 heeft zondag met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en...

Bord geplaatst om informatie te delen

In Kessel is maandagochtend een bord geplaatst bij het kerkhof en het Kapelaonspaedje. Op dit bord k...

LVK-inzendingen: 63 nummers uit Noord-Limburg

De Stichting LVK heeft 196 inzendingen ontvangen voor het LVK 2024. Dit zijn er 35 meer dan de editi...

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

Tijdens de Christmas Truckrun is er op 16 december in Panningen een prikkelarme zone. Deze is ter h...