Panningen, Netherlands

Ondernemers Snuffelshop willen niet wijken voor Aldi: 'Laat ons niet stikken'

Ze zitten al 25 jaar aan de Raadhuisstraat in Panningen met hun Snuffelshop Gediam, maar daar lijkt voor eigenaren Gerard van Ampting en Diana van Hoof binnen niet al te lange tijd een einde aan te komen. Op de locatie waar zij nu hun winkel hebben, wil de Aldi een nieuwe supermarkt met een parkeergarage en 13 appartementen realiseren. Maar Gerard en Diana willen niet weg.
Bart Nelissen | 15 juni 2023 11:02 | Aangepast op 15 juni 2023 11:02
"Dat voelt niet fijn. Vooral niet als je het zelf hebt opgestart. We worden straks vervangen door de Aldi." De grond, met daarop de winkel en enkele woningen, is al aangekocht. Het concern heeft ook het huurcontract overgenomen. Gerard en Diana voelen zich afgeserveerd. "Wij huren nu van de Aldi en moeten de procedures afwachten totdat we kunnen gaan vechten tegen de vergunningaanvragen."
De Aldi wil tempo maken en heeft de gemeente gevraagd om de procedures te versnellen. De gemeenteraad beslist daar in juli over. De gemeenteraad neemt dan nog geen inhoudelijk besluit over de vestiging van Aldi. Er is door de supermarktketen ook nog geen aanvraag bestemmingsplan en omgevingsvergunning ingediend.

Nieuwe locatie
Een nieuwe locatie vinden is lastig. Honderden, misschien wel duizenden feestartikelen zijn in de Snuffelshop te vinden. Van carnaval tot andere feestjes en hebbedingetjes. Dat verhuis je niet zomaar, zeggen de eigenaren. Er is voor een nieuwe locatie veel ruimte nodig. En een ander pand is dus lastig te vinden, zeker in het Panningse centrum. "We hebben volume nodig." Ze vragen de gemeente dan ook om mee te kijken.

Reactie gemeente en Aldi
Een woordvoerder van de gemeente Peel en Maas zegt dat het aan de initiatiefnemer is om de belanghebbende partijen op de hoogte te houden van de planontwikkelingen. De gemeente zegt wel vragen te willen beantwoorden. Zo hebben de ondernemers van de Snuffelshop gevraagd om een toelichting te geven op het voorstel dat de gemeenteraad op 4 juli behandelt. Aldi laat weten alle partijen zo goed mogelijk op de hoogte te willen houden van de ontwikkelingen. Een woordvoerder zegt bezig te zijn met de planuitwerking, wat tijd kost. Daardoor zijn er in dit stadium nog geen plannen die gedeeld kunnen worden.

Petitie
De eigenaren zijn inmiddels een petitie gestart op Facebook om te kunnen voortbestaan. "Hopelijk om de gemeente duidelijk te maken dat wij en de klanten niet weg willen." In een boodschap aan de gemeente roepen ze op om er nog eens drie keer over na te denken. "Laat ons als kleine ondernemer niet stikken."

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Sloophamer in voormalige bakkerij Werts

De redactie | 23 mei 2024 14:35

Lees ook

College wil huidige koers NLW intrekken en nieuwe opstellen

Het college van Peel en Maas stelt de gemeenteraad voor om de vastgestelde koers van de NLW in te la...

Doel behaald: aanvraag voor gratis bomen gestopt

Het is voor inwoners van Peel en Maas niet meer mogelijk om gratis bomen aan te vragen voor in de vo...

Gerrit Hillen uit Reuver leeft letterlijk zijn passie

Gerrit Hillen heeft een grote passie voor de jaren 50 en 60. Dat straalt hij aan alles uit, maar dan...

Geen nominaties en publieksprijs bij uitreiking Cultuurprijs Peel en Maas

De organisatie van de Cultuurprijs Peel en Maas maakt geen nominaties meer bekend voor de prijs. Ook...

‘Ergste nachtmerrie voor ouders Baarlose vakantiegangers in Mallorca’

Je kinderen op vakantie zien gaan en vervolgens urenlang in onzekerheid verkeren. De ouders van tien...

Sterk debuut voor judoka Van Dijk op WK in Abu Dhabi

Judoka Mark van Dijk uit Egchel kende vrijdag een sterk debuut met het Nederlands team op het wereld...