Panningen, Netherlands

Oprichter democratische scholen bezoekt Panningse school

Een delegatie van 20 directeur uit Israël bracht donderdag samen met de oud minister van onderwijs van het land een bezoek aan de Agora school in Panningen.
De redactie | 8 april 2022 18:19 | Aangepast op 8 april 2022 18:19
Agora staat voor inclusief onderwijs, waar kinderen plezier hebben in leren. Er wordt vertrouwd op hun natuurlijke nieuwsgierigheid en ontwikkelbehoefte. De kinderen krijgen challenges en proberen met opdrachten zich te ontwikkelen.

Yaacov Hecht, founding father van de democratische scholen in de wereld, sprak vol lof over het openbaar onderwijs zoals dat in Panningen wordt gegeven. ''We zitten in een bijzondere tijd op het gebied van onderwijs. Tijdens en na de coronatijd is er veel veranderd op het gebied van onderwijs. Deze school is een pionier en neemt de leiding op het gebied van vernieuwend onderwijs. Ik reis veel over de wereld en bezoek verschillende scholen. Deze school is absoluut het meest innovatieve onderwijsconcept dat bestaat in de wereld."

Volgens Hecht heeft coronapandemie het onderwijs drastisch veranderd. "Allereerst zijn de ouders en kinderen dichter bij elkaar gekomen, omdat ze hechter met elkaar zijn omgegaan. Dat is ook een vorm van onderwijs. Je leert niet alleen op school, maar ook van je omgeving."

Inspireren
Oud minister van onderwijs in Israël, Yuli Tamir, wil het onderwijsconcept ook graag in Israel lanceren. "We zijn hier om te leren en ons te inspireren over Agora. We vinden het een heel geschikt model voor de 21e eeuw. Ik wil graag in Israel ook een school met dit soort onderwijs oprichten. Kinderen leren op een actievere en interactieve manier. We hebben veel gehoord over Agora en we werden nieuwsgierig gemaakt", zo vertelt ze.

Professor Harold Bekkering, hoogleraar neurologie bij de Radboud Universiteit Nijmegen en schrijver van het boek "De lerende mens" gaf tijdens de komst een presentatie.

Lees ook

Tweede verkeersproef in centrum Panningen gestart

Zes weken lang een gewijzigde verkeerssituatie in het centrum van Panningen. De kruising Raadhuisstr...

Zo komt het nieuwe pand op de plek van Theelen eruit te zien

Het voormalige pand van Theelen in Panningen wordt vervangen door een winkelpand en appartementen. B...

Gaslek op Vosberg in Panningen

Bij graafwerkzaamheden op de Vosberg in Panningen heeft vrijdagochtend een graafmachine de gasleidin...

Onduidelijkheid over toekomst warmte koude-net Panningen blijft

Het is onduidelijk wat het faillissement van Groene Warmte betekent voor het project om een warmte k...

"BOEMvol" plein bij Bonte Boete Belaeving

Vastelaovendvierend Peel en Maas kwam zaterdag naar Panningen voor de Bonte Boete Belaeving. De orga...

Zesde Bonte Boete Belaeving werkt met cup-to-cup systeem

De zesde editie van de Bonte Boete Belaeving vindt zaterdag plaats. Op vastelaoveszaterdag zal het p...