Panningen, Netherlands

Panningen herfstkampioen in vierde klasse

Op voorhand was de opdracht voor het eerste elftal van Panningen duidelijk: geen punten verliezen in de strijd om een van de topposities in 4D.
De redactie | 12 december 2022 13:06 | Aangepast op 12 december 2022 13:06
Roggel had geen schijn van kans tegen een uitstekend voetballend Panningen. Met name het Panningse middenveld was heer en meester en ook de Panningse verdediging stond als een huis. Vooral in de tweede helft lieten de groenwitten Roggel alle hoeken van het veld zien en werd de 1-0 voorsprong bij de rust uitgebouwd tot een solide 5-0 overwinning.

Scheidsrechter bij het duel was de oorspronkelijk uit Montenegro afkomstige Iso Korac, hij zou het duel zonder problemen in goede banen leiden. Panningen startte voortvarend; in de 4e minuut van de wedstrijd verscheen Ramon Sijben alleen voor Roggel-doelman Jules Vestjens; die kon Ramon ternauwernood afstoppen. Panningen schreeuwde om een strafschop, maar scheidrechter Korsac besliste anders: doorspelen. Twee minuten later werd Ayoub Amhaough in een zeer kansrijke situatie omver getrokken; weer vond scheidsrechter Korsac het niet voldoende voor een penalty. Panningen creëerde kans op kans, maar Ayoub Amhaough en Ramon Sijben konden beide nog steeds niet scoren uit opgelegde kansen. Het was centrale verdediger Roy Cuppen die in de 42e minuut de ban brak en de 1-0 tegen de touwen schoot na een hoekschop. Ruststand 1-0.
Na rust was het alleen Panningen wat de klok slaat. Youri van den Hurk kreeg meteen na rust de gelegenheid voor de 2-0, maar schrok zo van deze kans dat hij miste. Maar het Panningse overwicht kon niet zonder gevolgen blijven, Jordy Kirkels schoot in de 57e minuut de 2-0 binnen, Panningen grossierde nu in kansen. Youri van den Hurk had voor Roggel doelman Jules Vestjens een fraaie lob in gedachten, maar de uitvoering mislukte, het bleef 2-0. Dion Cuijpers viel in voor Ramon Sijben en schreef in de 63e minuut een buitenspel doelpunt op zijn naam. Weer Youri van den Hurk kopte op de lat en ook de rebound leverde nog niets op. En toen ging het in één keer snel: Robin van Osch scoorde 3-0; Dion Cuijpers 4-0 en Youri van den Hurk 5-0.

Panningen wint ruim en dik verdiend van Roggel en is door het verlies van BEVO in Haelen, de herfstkampioen. Trainer Naard Vaes wil nog niets weten van de kansen op een kampioenschap, maar zelfs de meest doorgewinterde Panningen-supporters kunnen zich niet herinneren dat Panningen bovenaan stond en toch is dat nu een feit. En hoe het verder gaat zien we 22 januari als Panningen in Beringe aantreedt tegen de concurrent BEVO.

Meest gelezen

DES Group neemt Regio Service over

De redactie | 30 nov 2023 13:55

Auto komt tot stilstand na botsing in Panningen

De redactie | 3 dec 2023 21:31

Bouw woningen Raadhuisstraat gestart

De redactie | 1 dec 2023 15:23

Lees ook

Archeologisch onderzoek in Egchel naar historische landweer

De afgelopen twee weken zijn er in Egchel archeologische opgravingen uitgevoerd. In het gebied rond ...

Lars Kersten zesde bij Grand Prix Opglabbeek

Lars Kersen uit Egchel is in de prijzen gevallen op het Grand Prix-evenement in Opglabbeek. Hier kwa...

Ruime nederlaag voor MVC’19 tegen Sparta’18

MVC’19 heeft zondag met 0-4 verloren van Sparta’18. Jotte Pompen scoorde een glaszuivere hattrick en...

Bord geplaatst om informatie te delen

In Kessel is maandagochtend een bord geplaatst bij het kerkhof en het Kapelaonspaedje. Op dit bord k...

LVK-inzendingen: 63 nummers uit Noord-Limburg

De Stichting LVK heeft 196 inzendingen ontvangen voor het LVK 2024. Dit zijn er 35 meer dan de editi...

Prikkelarme zone bij Christmas Truckrun

Tijdens de Christmas Truckrun is er op 16 december in Panningen een prikkelarme zone. Deze is ter h...