Panningen, Netherlands

Petitie glastuinbouwsector over hoge energieprijzen

Tomaten in de kas Foto: Unsplash
De glastuinbouwsector is een petitie gestart om het kabinet op te roepen om te komen met oplossingen voor de impact van de hoge energieprijzen voor de glastuinbouw.
De redactie | 12 september 2022 15:00 | Aangepast op 12 september 2022 15:00
Perspectief
Zonder oplossingen voor de korte termijn verdwijnen het perspectief voor de lange termijn, de energietransitie en een fossielvrije glastuinbouw uit beeld”, zo laat de vereniging voor glastuinbouw in Nederland weten.
Veel glastuinbouwbedrijven komen in continuïteitsproblemen vanwege de hoge energieprijzen. De eerste bedrijven zijn gedwongen gestopt. “Hierdoor komt de productie van groenten, fruit, bloemen en planten in gevaar en verschraalt het assortiment”, zo schrijft Glastuinbouw Nederland in een reactie.

Licht uit in de kas
Vorige week liet ondernemer Eric Theunissen al weten het licht in de kas voor het najaar uit te laten, gezien de hoge prijzen. Hierdoor daalt zijn productie ook, omdat er minder warmte en licht in de kas is.

Glastuinbouw Nederland benadrukt dat investeren in innovatieve technologie voor de energietransitie, zoals bijvoorbeeld aard- en restwarmte en LED, onmogelijk is geworden met de hoge prijzen. De petitie is hier te vinden.


Meest gelezen

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Politie vindt loslopende pony's in Panningen

De redactie | 27 sep 2022 09:34

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03