Panningen, Netherlands

Platform helpt ongeneeslijk zieken en hun naasten

Mensen in Noord-Limburg die te maken hebben met ongeneeslijke ziektes, kunnen vanaf nu terecht op een speciaal platform. Deze is ontwikkeld voor patiënten die ongeneeslijk ziek zijn en voor hun naasten.
Youri Buis | 1 september 2023 15:41 | Aangepast op 1 september 2023 15:41
Eén plek
Het platform heet Mijnlaatstelevensfase.nl. Hierop is onder meer te lezen hoe om te gaan met emoties, wat er allemaal geregeld moet worden en welke passende zorg er mogelijk is. Alle kennis en info rondom palliatieve zorg is ondergebracht op één aangewezen plek, ook als het gaat om bijvoorbeeld orgaandonatie en euthanasie.

Bundelen
De website bestaat al sinds 2021, destijds opgestart om de campagne ‘Mijn laatste levensfase’ te ondersteunen. Met die campagne werden mensen aangespoord om na te denken over hun eigen wensen als ze de laatste levensfase bereikt hebben. Vooral het bespreken van deze wensen met naasten en zorgverleners stond centraal. De website kreeg veel reacties, maar er kwamen ook vragen binnen. De initiatiefnemers besloten alle vragen te bundelen om een zo compleet mogelijk platform te creëren.

Ervaringen
Inmiddels is dat inhoudelijke platform een feit, nog steeds onder de naam Mijnlaatstelevensfase.nl dus. Wat niet is veranderend ten opzichte van toen de website begon, is dat er ervaringen van anderen op te lezen zijn. Ook is er nog steeds een uitgebreid overzicht te vinden met Noord-Limburgse adressen voor onder meer thuiszorg, geestelijke verzorging, hospices/zorgcentra, mantelzorg, hulpmiddelen en gesprekken met lotgenoten.

Meest gelezen

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Ricardo uit Grashoek zamelt geld in voor ongeneeslijk zieke vader

Ricardo Kreutz uit Grashoek is een crowdfunding gestart om geld op te halen voor zijn ongeneeslijk z...

Website voor Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen

Stichting Bevordering Welzijn Inwoners Panningen (SBWIP) heeft sinds kort een eigen website. De webs...

Kinderen benutten hun kracht op gelanceerd platform ‘De Force’

In het theater van DOK6 in Panningen werd dinsdag het platform ‘De Force’ gelanceerd. Steeds vaker o...