Panningen, Netherlands

Presentatie over toekomst gebedshuizen Peel en Maas

Kerk Baarlo
De werkgroep kerkenvisie presenteert vrijdag haar eindrapport over het heden, verleden en de toekomst van de elf kerken en drie andere gebedshuizen in Peel en Maas. Aanleiding voor het onderzoek zijn de alom levende zorgen over de toekomst van met name de christelijke kerken.
De redactie | 11 mei 2022 17:42 | Aangepast op 11 mei 2022 17:42
Rapport
Het rapport is gebaseerd op gesprekken die de leden van de werkgroep het afgelopen jaar voerden met de vertegenwoordigers van alle gebedshuizen in de gemeente. Het belangrijkste onderdeel van het rapport zijn de adviezen die moeten helpen om de vraag naar de toekomst van de gebedshuizen te beantwoorden.

Lezingen
Tijdens de presentatiemiddag zijn er lezingen door deken Wilson Varela (over de toekomst van de kerken in Peel en Maas), Robert Beelen en Raymond Smolenaers van de Thallia Groep uit Weert (actief in het herbestemmen en herontwerpen van kerken) en Geert Schmitz, voorzitter van het overkoepelend dorpsoverleg van Peel en Maas.

Geïnteresseerden zijn 13 mei vanaf 14.00 uur welkom in dorpscentrum Kerkeböske, Aan de Koeberg 3 in Helden. Het programma start om exact 14.30 uur.

Meest gelezen

Smeulende takken in Heldense Bossen

De redactie | 19 jun 2022 19:59

Botsing in Maasbree: bromfietser gewond

De redactie | 23 jun 2022 17:40

Lees ook

Kerkenvisie: wat is de toekomst van de kerken in Peel en Maas?

Het aantal bezoekers loopt terug, elk jaar wordt verlies gemaakt en het draagvlak voor het geloof ne...