Panningen, Netherlands

PvdA/GroenLinks wil aanpassing voorstel centrum: geen sloop woningen

De fractie van PvdA/GroenLinks in Peel en Maas wil een aanpassing in het voorstel over de herontwikkeling deelgebied postkantoor en Raadhuisplein in Panningen. De partij stelt dinsdag in de raadsvergadering voor om te kiezen voor variant 3. In dat voorstel worden geen woningen gesloopt.
De redactie | 17 maart 2023 20:40 | Aangepast op 17 maart 2023 20:40
De fractie is tegen de sloop van zeven woningen in het centrum. Dat is het voorstel van het college om het Raadhuisplein parkeervrij te maken.

Geschrapt
Een andere reden is dat de gemeenteraad in februari 2012 sloop van woningen uit de structuurvisie schrapte, omdat de verlenging van de straat destijds niet noodzakelijk zou zijn en dat het voor veel bewoners veel persoonlijk leed met zich mee zou brengen.

Variant drie
In variant drie wordt de Leerlooierweg niet verlengd en hoeven er geen woningen te worden gesloopt. Het Raadhuisplein blijft een parkeerplein. Een aantal parkeerplaatsen wordt ingeruild voor groen. “Door deze invulling kan tegemoet gekomen worden aan geen sloop van woningen en de afname van het autoverkeer op het centrumgedeelte van de Raadhuisstraat." Afwijkend van de officiële derde variant wil de partij de Beatrixstraat en Julianastraat afsluiten van verkeer, zodat doorgaand sluipverkeer niet meer door de straten kan rijden. Er komt dagelijks veel verkeer van de Raadhuisstraat naar deze straten.

Groen
Het Raadhuisplein en Leerlooierweg worden in het voorgesteld plan ingericht als groene parkeerhavens, waar auto’s hooguit één uur geparkeerd mogen worden en waar invalidenparkeerplaatsen zijn. Op termijn kan het Raadhuisplein mogelijk geheel autovrij gemaakt worden, zo schrijft de fractie.

Aldi
De partij vindt ook dat de Aldi, die nu mogelijk op de plek van de Snuffelshop zou komen, een andere locatie moet worden aangeboden. De partij noemt als voorbeeld in de buurt van rotonde Everlo aan de Kennedylaan.

Dinsdag
PvdA/GroenLinks vindt verder dat het krediet voor de vergroening van het Raadhuisplein van bescheiden omvang moet blijven. Dinsdag stelt de fractie voor om de voorgestelde variant te vervangen met variant drie, waarbij variant 3 uitgewerkt wordt tot een definitief ontwerp van € 150.000. De gemeenteraad buigt zich dinsdag over het voorstel.

Lees meer over:

Centrum Panningen|Panningen|

Lees ook

DES Group neemt Regio Service over

Regio Service uit Panningen wordt overgenomen door Dutch Electrical Solutions (DES Group). Het bedri...

Inwoners testen kennis van Nederlandse taal bij Groot Dictee

Het Groot Dictee Der Nederlandse Taal stond zondag op het programma. Niet alleen op NPO Radio 1 kond...

Politie zoekt verdachten van woninginbraak Panningen

In een woning in Panningen is deze maand ingebroken. Dat gebeurde op het Veldmaarschalk Montgomeryho...

Jeugdlintje voor Jules Verheijen uit Panningen

Jules Verheijen uit Panningen heeft maandag het jeugdlintje van Peel en Maas ontvangen. Hij kreeg he...

Kos Erger wint Panningse liedjesavond

Kos Erger heeft het a-Kepèlla Leedjesfestijn gewonnen. Dit is de liedjesavond van de Kuus Oeht Kepèl...

Fotoclub Helden-Panningen exposeert in Huis van de Gemeente

Fotoclub Helden-Panningen exposeert weer. Vanwege corona vond de laatste expositie plaats in 2019, i...