Panningen, Netherlands

Bevo Hc naar bekerfinale: “Beloning voor het hele team”

Voor de zevende keer mag Bevo Hc gaan proberen om de landelijke handbalbeker te veroveren. In Sittard won de Panningse club in de halve finale van Lions met 28-30. Dat is een knappe prestatie, want Bevo verloor dit seizoen al twee keer van Lions.
Youri Buis | 6 maart 2024 22:01 | Aangepast op 6 maart 2024 22:01
Fitter Bevo
In de uitwedstrijd eerder dit seizoen gingen de Panningse handballers hard onderuit, terwijl er ook thuis niet kon worden gewonnen. “We hadden natuurlijk wat goed te maken. Als je ze nu in de halve finale van de beker kan pakken, is dat natuurlijk fantastisch”, zegt Bevo-speler Destin van Dijk. Ten opzichte van de eerdere twee onderlinge duels vindt de handballer vooral dat zijn team fitter is. “We zijn verder in het seizoen en ik denk ook verder als team. We hebben veerkracht getoond en als team een mooie prestatie neergezet.”

Ontlading
Ook Bevo-coach Hans van Dijk, de vader van Destin, is in zijn nopjes met het behalen van de bekerfinale. “We hebben een klein feestje gevierd en dat is ook verdiend”, vertelt Van Dijk senior, die gespannen op de bank zat in de Sittardse Stadssporthal. “De wedstrijd loopt altijd anders dan verwacht. Je probeert het team zo goed mogelijk neer te zetten en dat kost zo veel bakken met energie. Als het dan uiteindelijk lukt met elkaar, is de ontlading geweldig.”

Oude club
De bekerfinale wordt op zaterdag 30 maart gespeeld in Almere. Daarin staat Bevo tegenover Aalsmeer 1, geen onbekende van vader en zoon Van Dijk. Beide mannen hebben namelijk een verleden bij de Noord-Hollandse club. “Aalsmeer is een harde ploeg”, weet Destin. Spelen tegen zijn oude club geeft hem een speciaal gevoel. “Ik denk dat we een kans maken, maar Aalsmeer is altijd een lastige tegenstander met veel ervaring met finales. Het wordt een mooie pot.”

Eerst de competitie
Coach Hans vindt het ook ‘heel bijzonder’ om in de bekerfinale zijn oude club te treffen, al ligt de focus eerst nog op de competitie, benadrukt hij. Bevo staat achtste in de BENE-League en dat wil het graag blijven. De wedstrijd van komende zondag tegen Achilles Bocholt is wat dat betreft een belangrijke. “Je weet niet hoe de HandbalNL League eruit komt te zien, dus we moeten ons volop richten op die wedstrijd. Daarna hebben we drie weken de tijd om ons voor te bereiden op Aalsmeer.”

Contractverlengingen
Afgelopen week verlengden zes Bevo-spelers hun contract bij de club, onder wie Destin van Dijk. “Ik heb het goed naar mijn zin hier. We hebben een leuke groep waar denk ik heel veel potentie in zit. Daarom denk ik dat we volgend jaar nog een mooi seizoen kunnen gaan draaien”, zo toont de speler zich optimistisch. Zijn vader is net zo positief gestemd. “Ik denk dat het bereiken van de bekerfinale voor het hele team een beloning is. De ploeg werkt er keihard voor, vijf of zes keer per week volle bak. En dan uit bij Lions waar je het hele seizoen nog niet gewonnen hebt, de zege gewoon voor de poorten van de hel wegslepen… dat is geweldig.”

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Arjan Schoock nieuwe trainer Bevo Hc Heren 2

Arjan Schoock wordt de nieuwe trainer van het Heren 2 team van Bevo Hc. Daarmee is hij de opvolger v...

Nipt verlies voor Bevo tegen Lions in HandbalNL-League

Het zijn de handballers van Bevo Hc niet gelukt om de goede start van de HandbalNL-League een vervol...

Hans van Dijk langer coach van Bevo Hc

Coach Hans van Dijk heeft zijn contract bij Bevo Hc met een jaar verlengd. Dat laat de club weten op...

Scholentoernooi bij Bevo Handbalfestijn in Panningen

Verschillende basisscholen uit Peel en Maas kwamen woensdag bijeen in De Heuf voor het Bevo Handbalf...

Handbal Extra Bevo Hc naar Special Olympics

Het Handbal Extra team van Bevo Hc gaat van 14 tot en met 16 juni naar de Special Olympics in Breda ...

Bevo-doelman vertrekt naar Duitsland

Bevo-doelman Arjan Versteijnen vertrekt bij de Panningse club. De keeper heeft een contract getekend...