Panningen, Netherlands

SV Panningen wint verdiend

Ruim 70 minuten lang was Panningen heer en meester in de wedstrijd tegen DFO’20 en scoorde ook eenmaal, maar in laatste 20 minuten gooide de thuisploeg alle schroom van zich af en ging alles of niets spelen. Echter de punten gingen met groenwitten terug naar Panningen.
Henk Janssen | 16 oktober 2022 21:19 | Aangepast op 16 oktober 2022 21:19
Panningen kwam goed uit de startblokken tegen de fusieclub DFO’20 (Door Fusie Ontstaan). Met name Robin van Osch was ongrijpbaar voor de achterhoede van de thuisploeg. In de derde minuut kopte Tom Wilmer rakelings langs het doel. Dit was een voorbode van de aanvalsdrift van de groen-witten. Toch kreeg de fusieclub een levensgrote kans in de tiende minuut. Door een misverstand in de achterhoede van Panningen kon de spits van DFO’20 opstomen naar het doel van Panningen, maar keeper Jordy Nelissen redde bekwaam.
ScoreHet was eigenlijk wachten dat Panningen de score zou openen. Ook Jordi Kirkels en Ayoub Amhaouch waren keer op keer hun directe tegenstanders te snel af. Maar ook zij wisten het doel niet te vinden. Telkens zat er been tussen, of ging de bal net naast of over. In de 29e minuut leek de Panningen aanhang eindelijk te kunnen juichen. Maar de scheidsrechter keurde het doelpunt af wegens buitenspel. Een discutabele beslissing.
GevaarDe thuisploeg wist louter en alleen met de lange bal iets van gevaar te stichten. Maar de groenwitte verdediging stond goed en wist al in een vroeg stadium het gevaar van de thuisploeg te neutraliseren.
In de laatste 10 minuten voor rust, schakelde Panningen een tandje bij. Robin van Osch snelde langs enkele verdedigers en ook langs de keeper maar de hoek was te moeilijk om doel te treffen. Enkele minuten later kopte Robin net langs het doel en uit een afgeslagen corner van Panningen werd de bal door Youri v.d. Hurk net over het doel geschoten. Het was een klein wonder maar de rust werd ingegaan met een 0-0 stand.
Tweede helftNa de thee begon Panningen voortvarend aan de wedstrijd. Panningen drukt DFO’20 terug op eigen helft en zet vroeg druk. En uit een flitsende combinatie tussen Ayoub Amhaouch en Jordi Kirkels werd de vrijstaande Tom Wilmer gevonden, die de 0-1 liet aantekenen.
Bovenliggende partijOok na dit doelpunt bleef Panningen de bovenliggende partij en had nog diverse goede mogelijkheden om de score uit te breiden. De tweede goal hing in de lucht. Maar ondanks het goede aanvalsspel, viel deze tweede goal niet.
De thuisploeg putte hier moed uit, wisselde aanvallend en ging alles of niets spelen. Met de lange bal hanterend, wilde DFO’20 gevaar stichten voor het Panningse doel. En dit lukte ook. Panningen kroop enkele malen door het oog van de naald. Maar de zeer goed keepende Jordy Nelissen wist op knappe wijze zijn doel schoon te houden.

Zelfs in de allerlaatste minuut wist hij een vlammend schot, via de lat uit het doel te ranselen. Panningen boekt een kostbare en benauwde overwinning. Echter de wedstrijd had al voor rust door de groenwitten beslist moeten zijn. Dit gezien de vele mogelijkheden die gecreëerd werden. Door deze niet te benutten, bleef de thuisploeg geloven in een goed resultaat wat Panningen nog bijna fataal werd.

Lees meer over:

Panningen|Voetbal|

Meest gelezen

Dak zwembad Baarlo ingestort

De redactie | 13 jul 2024 12:02

Video: Zo stort het dak van zwembad Baarlo in

De redactie | 13 jul 2024 17:37

Al twee dagen opstoppingen op Napoleonsweg

De redactie | 9 jul 2024 16:11

Twee gewonden bij botsing in Panningen

De redactie | 11 jul 2024 10:40

Lees ook

Kermis Panningen van start

De kermis in Panningen is vrijdagavond geopend. Wethouder Erik Nijssen gooide muntjes naar de kinder...

Twee gewonden bij botsing in Panningen

In Panningen zijn woensdagochtend twee mensen gewond geraakt bij een botsing tussen twee auto's. Bei...

Ook dit jaar matinee voor ouderen tijdens Kepèlse Kermis

Ook dit jaar wordt er tijdens de kermis in Panningen een senioren kermismatinee georganiseerd. Op zo...

Rector Het Bouwens neemt na 8 jaar afscheid

Met het einde van het schooljaar nadert ook het einde van de carrière van Annemarie Lukassen op Het ...

Nevenproject brengt eerste EP uit

Een dag na de 67e verjaardag van Jack Poels stond hij, samen met zijn neven, vrijdagavond op de plan...

Route door centrum op Wereld Alzheimer Dag

In Panningen vindt op 21 september een evenement plaats in het kader van Wereld Alzheimer Dag.