Panningen, Netherlands

Aspergepakket voor burgemeester Delissen

Onder de noemer ‘Tour de Asperges’, heeft AspergeGilde Limburg woensdag een uitgebreid aspergepakket overhandigd aan burgemeester Delissen van de gemeente Peel en Maas. Een afvaardiging van het bestuur reisde af naar het Huis van de Gemeente in Panningen, om het belang van asperges, een echt Limburgs streekproduct, voor de regio te benadrukken.
De redactie | 16 juni 2022 19:10 | Aangepast op 16 juni 2022 19:10
Burgemeester Delissen is bekend met het AspergeGilde Peel en Maas en heeft dit initiatief altijd ondersteund. Het bestuur heeft de transformatie naar een Limburgbreed platform en haar doelstellingen toegelicht. Delissen is positief over het verenigen van de gehele keten. Daarnaast werd gesproken over regionale en internationale samenwerkingen en de hedendaagse ontwikkelingen en uitdagingen binnen de aspergesector. Beide partijen hebben uitgesproken om korte lijnen te houden en met elkaar in contact te blijven over regionale en internationale samenwerkingen.

‘Tour de Asperges’ wordt door AspergeGilde Limburg georganiseerd om het belang van het Limburgse streekproduct, de asperges, onder de aandacht te houden. Eerder dit seizoen bracht een afvaardiging van het bestuur van Aspergegilde Limburg een bezoek aan gedeputeerde Roefs van de Provincie Limburg en burgemeester Palmen van de gemeente Horst aan de Maas.

Lees meer over:

Asperges|Aspergegilde|

Meest gelezen

Nieuwe ondernemers in Bistro Kepel in Panningen

Niels van Rens | 26 jan 2023 11:39

De School neemt intrek in gebouw De Violier

De redactie | 25 jan 2023 16:26

Van Happen neemt inzameling Berings bedrijf over

De redactie | 26 jan 2023 18:52

Lees ook

AspergeGilde voortaan voor heel Limburg

Het AspergeGilde Peel en Maas gaat voortaan verder als Aspergegilde Limburg. Het initiatief dat in 2...

AspergeGilde Limburg sluit aspergeseizoen 2022 af

AspergeGilde Limburg heeft haar eerste aspergeseizoen afgesloten bij Beachclub Degreez in Panheel. S...