Panningen, Netherlands

Vanavond: installatie wethouders

Rob Wanten, Machteld Beukema, Anget Mestrom en Erik Nijssen Foto: Bart Nelissen
Nadat in Peel en Maas en Beesel het coalitieakkoord is gepresenteerd, worden vanavond de nieuwe wethouders geïnstalleerd. Daarmee zijn de colleges van de twee gemeenten weer compleet.
De redactie | 31 mei 2022 15:45 | Aangepast op 31 mei 2022 15:45
Peel en Maas
In Peel en Maas krijgt vanavond twee nieuwe wethouders. Anget Mestrom en Rob Wanten blijven in de collegebanken zitten. Erik Nijssen en Machteld Beukema zijn de nieuwe wethouders in het college van Peel en Maas.

Machteld Beukema
Vooral Beukema is nieuw. Zij is woonachtig in de gemeente Venlo en is door D66 gevraagd om wethouder te worden. Ze krijgt de portefeuilles Jeugd, Onderwijs, Volksgezondheid en Cultuur. Beukema is momenteel werkzaam bij de GGD in Zuid-Limburg als hoofd van Veilig Thuis. Afgelopen gemeenteraadsverkiezingen stond ze in de gemeente Venlo nog op plek zes voor D66. Eerder gaf ze aan zin in de functie te hebben. 'Ik heb natuurlijk een klein inkijkje gehad omdat we over het coalitieakkoord hebben gesproken. Maar ik weet nog lang niet alles, dat ga ik allemaal ontdekken.'

Erik Nijssen
Erik Nijssen is sinds enkele jaren lid voor Lokaal Peel en Maas en zit sinds maart in de gemeenteraad. Hij maakt de transfer als wethouder. Dat kwam sneller dan hij dacht. "Ik had wel de ambitie om wethouder te worden, maar dat dit zo snel kwam, had ik zelf ook niet verwacht." Nijssen woont in Koningslust en heeft een duurzaamheidsbureau. Daar stopt hij mee nu hij wethouder wordt. Hij krijgt onder andere de portefuilles vitale gemeenschappen en duurzaamheid.

Paul Sanders
Na tien jaar komt er een einde aan de carriere van Paul Sanders als wethouder. Nu de VVD niet meer in het college zit, moet hij plaats maken. Een afscheidsfeest wil hij niet. "Ik heb 10 jaar hard gewerkt, maar er ook prima voor betaald gekregen. Voor wie graag een kopje koffie met mij wil drinken, stuur maar een berichtje dan kom ik graag een keertje langs", zo laat hij weten.

John Timmermans
John Timmermans, die in september Wim Hermans verving, gaat weer werken voor het Waterschap. Hij kijkt terug op een mooie tijd, waarin hij veel heeft geleerd. Timmermans wordt weer gemeenteraadslid.
Beesel
Er komen twee nieuwe gezichten in het college van Beesel. Dat zijn Anouk Huijs (CDA) en Linda Nijssen (VLP). Marcel Roelofs blijft namens de Beeselse Lijst wethouder.

Anouk Huijs
Anouk Huijs, werkzaam in het onderwijs in Beesel, wordt naar alle waarschijnlijkheid wethouder. Ze was bij de verkiezingen lijsttrekker van het CDA. Momenteel werkt Huijs als teamleider op basisschool Bösdael. In 2019 werd ze verkozen tot leerkracht van het jaar.

Linda Nijssen
Linda Nijssen – van den Beucken is de kandidaat wethouder namens de VLP. Momenteel is zij werkzaam binnen het sociale domein in Kerkrade. In het verleden was ze bestuurslid van het trommel en fluitenkorps St. Barbara. Namens de VLP was zij al fractievertegenwoordiger im de gemeenteraad.

Marcel Roelofs
Marcel Roelofs is momenteel al wethouder in de gemeente Beesel. Roelofs is momenteel verantwoordelijk voor de portefeuille beleven, fijn wonen en duurzaamheid.

Lees meer over:

Wethouders|Gemeenteraad|

Meest gelezen

Kind aangesproken door vreemde man in Meijel

De redactie | 28 sep 2022 17:03

Politie zoekt vermiste vrouw

De redactie | 27 sep 2022 15:51

Joost en Jopie maken showroom van woonkamer

De redactie | 29 sep 2022 15:35

Lees ook

Terugkijken: Uitslagenavond verkiezingen

De gemeenteraadsverkiezingen zijn voorbij. Na een campagne die overschaduwd werd door de oorlog in O...

Teun Heldens kandideert zich voor vicevoorzitter gemeenteraad

In een brief aan de gemeenteraadsleden van Peel en Maas stelt Teun Heldens zich kandidaat als vicevo...

Vier raadsleden krijgen lintje bij afscheid

Bij het afscheid van de gemeenteraad in Peel en Maas hebben Rob Willems uit Meijel (Lokaal Peel en M...

Wmo-vervoer wordt duurder

Het klanttarief voor mensen die reizen met de Omnibuzz stijgt. Het bedrag gaat van 0,73 euro naar 0,...

Twee nieuwe wethouders in Beesel

De partijen die nu het college in Beesel vormen, blijven dat ook de komende vier jaar. Het CDA Beese...

Emotioneel afscheid wethouder Bram Jacobs

Dinsdagavond nam de gemeenteraad van Beesel afscheid van de wethouders Bram Jacobs en Luc Drost. Een...