Panningen, Netherlands

Voormalige discotheek wordt "ontmoetingscentrum voor jong en oud"

Nadat vorig jaar de deuren van Club Ultra op slot gingen, leek de kans klein dat er nog feesten zouden worden georganiseerd in de discotheek aan de Molenstraat. Maar nu er geen woningbouwplannen zijn op de locatie en het voormalige Kubke nog steeds leeg ligt, waagt Remco Heussen zich er nog één keer aan.
De redactie | 31 augustus 2023 17:06 | Aangepast op 31 augustus 2023 17:06
Vanaf 2019 runde Heussen samen met compagnon Jip Haanen Club Ultra. Na een verschil van inzicht met de investeerder en pandeigenaar, stapte hij uit de samenwerking. Hij startte zijn eigen marketingbureau en organiseerde feesten. Maar de droom om een eigen horecazaak te hebben bleef. Inmiddels heeft hij voldoende middelen om na enkele jaren weer terug te keren. Bij de zoektocht naar een nieuw pand stuitte hij weer op de voormalige discotheek. "Het bleef kriebelen en toen ik met de pandeigenaar in gesprek ging, bleken we er al snel uit te komen."

Ontmoetingsplek
Zelf noemt hij de nieuwe zaak geen discotheek. Het moet een ontmoetingscentrum voor jong en oud worden. Het klinkt ouderwets, maar dat is het volgens de nieuwe uitbater niet. "Switch is er voor iedereen. De ouderen zouden kunnen genieten van bandjes en de jongeren kunnen op zaterdagavond naar feesten komen." De opzet van de zaak is dat er regelmatig van invulling kan worden veranderd. Met partijen wil hij bijvoorbeeld feesten en thema-avonden gaan organiseren.

Kubke
Het pand schreef geschiedenis als Kubke, later Palladio. De club werd in 2017 failliet verklaard. Later werd ondernemer Nino Venezia de eigenaar, die vorig jaar de stekker uit de club trok. De hoge kosten en een tekort aan personeel maakten het niet mogelijk om verder te gaan. Heussen is niet bang dat hem hetzelfde overkomt. "Het uitgaan is van alle tijden dus dat zal zeker blijven. Na corona zag je dat veel festivals werden georganiseerd. Dat is inmiddels weer gestabiliseerd. Mensen zullen altijd de behoefte hebben voor het laagdrempelige stappen. Dat is wat we nu willen bieden tussen het drukke festivalseizoen." Tijdens de zomerperiode zal de zaak gesloten zijn. Mogelijk gaat dan het café Jaks, dat de naam houdt, wel open.

Oude tijden
Voor Heussen herleven oude tijden. Al was hij naar eigen zeggen na een dag al weer gewend. Ook heeft hij veel geleerd van zijn eerste periode in de zaak. "Ik ben een aantal jaren verder en weet hoe het werkt. Ik heb er veel zin in om met mijn team aan de slag te gaan." Er is wel wat werk aan de winkel. Want de lichten in de zaal en de barretjes zijn allemaal verwijderd. Het is de bedoeling dat de zaak in oktober weer open gaat.

Lees meer over:

Molenstraat|Switch|Helden|

Meest gelezen

Vrouw mishandeld in steegje; politie zoekt getuigen

De redactie | 29 feb 2024 08:51

Maasbree staat stil bij overleden Sam

De redactie | 29 feb 2024 12:05

Centrum Panningen vol rook door brandend schuurtje

Bregje Deckers | 24 feb 2024 09:24

Lees ook

Kaarsjes branden voor overleden Max op Prisma-scholen

Het is een dag met een lach en een traan. In Helden vond vrijdagochtend te uitvaart plaats van de He...

Liaan past lessen aan na dood leerling

De schoolweek op De Liaan in Helden staat de hele week in het teken van het afscheid van schoolgenoo...

Gedenkplek om overleden Heldenaar te herdenken

Op de plek waar de 6-jarige Heldense jongen gisteren om het leven kwam, is een gedenkplek ingericht....

Kind overleden in Helden

Op de Sterappel in Helden is vrijdagmiddag een kind van zes jaar overleden. De politie stelt een ond...

Dit is het boerenbruidspaar van Helden

Het boerenbruidspaar van Helden bestaat dit jaar uit Jelle Sillekens en Joyce van Lier. Daan en Jill...

Schoolplein NatuurTalent is dankzij donaties een echt speelplein

Het schoolplein voor KC NatuurTalent in Helden is vernieuwd. Met hulp van vele sponsoren heeft de He...