Panningen, Netherlands

Tweede ‘Limburgs Eige Daag’ in aantocht

Er komt dit jaar opnieuw een ‘Limburgs Eige Daag’. Dit is een dag waarop de Limburgse taal en cultuur wordt gevierd. Deze wordt georganiseerd op vrijdag 15 december door Van Lei.
Youri Buis | 16 oktober 2023 10:11 | Aangepast op 16 oktober 2023 10:11
Limburgse taal
Provincie Limburg heeft in het coalitieakkoord vastgelegd dat er meer geld wordt vrijgemaakt voor de Limburgse taal. Ook moet er een ‘Hoes veur ’t Limburgs’ worden gerealiseerd. Zodoende zal de Limburgse taal op 15 december iets meer centraal staan. De ‘Limburgs Eige Daag’ kan worden ingevuld met bijvoorbeeld een middagborrel, een dialectspel en Limburgse muziek.

Ideeën
Van Lei wil het initiatief breder verspreiden en is op zoek naar ideeën om de Limburgse taal in het dagelijks leven te stimuleren en bij te dragen aan de meertaligheid van volgende generaties. Van Lei doet daarom een beroep op de Limburgers zelf. Zij kunnen zich tot 30 oktober aanmelden en hun ideeën insturen. Op woensdag 8 november krijgen zij de kans om met Van Lei te brainstormen.

Stimulerend zetje
Aanmelden en het insturen van ideeën kan per mail via info@vanlei.nl. Wie suggesties heeft voor bedrijven of organisaties die ook zeker iets moeten doen op de ‘Limburgs Eige Daag’, kan dat ook in de e-mail vermelden. Geef dan de bedrijfsnaam en contactpersoon door, zodat Van Lei een stimulerend zetje in de rug kan geven. Meer info is te vinden op VanLei.nl.