Menu

Twitter feed Omroep P&M

  • De carnavalsverenigingen van de gemeente Peel en Maas en Neer zijn tot het besluit gekomen dat de carnavalsviering… twitter.com/i/web/status/1…

Dave Litjens prins in Panningen

19 januari 2020

Dave Litjens is zondag uitgeroepen tot de nieuwe prins van de Kuus oeht Kepèl. Het thema was de Prins van Atlantis, dus alles speelde zich onderwater af.

Het bestuur van de Kuus vond dat de voorgaande prinsen toch een paar "druüge" waren en waar kun je dan beter zoeken dan onderwater, op de bodem van de oceaan. Met de skyline van Kepèl als achtergrond begonnen twee charmante zeemeerminnen aan de zoektocht naar de Prins van Atlantis. Via een paar kwallen, een haai, een octopus met een Engelse kat, een tweetal mosselen, een aal en de koning van de zee, Neptunus, kwam het verhaal uiteindelijk uit bij twee snuggere vissers. Nadat al het water was verdwenen, opende de skyline van Kepèl zich en een scheepswrak kwam tevoorschijn met daarin Prins Dave als de nieuwe heerser van de Kuus oeht Kepèl.

Hij zal deze vastelaovend voorop gaan met zijn spreuk: ‘Hosse, de polonaise of unne wave, deze vastelaovend gaon wae fieëste mèt d’n Dave!’

Dave is getrouwd met Sanne Krekels. Samen hebben zij vier kinderen: Jason (9), Jenna (7), Jazz (3) en Joy (2). Dave is al sinds zijn geboorte al woonachtig in Panningen. Sanne is geboren en getogen in Helden, maar woont nu al jarenlang in Panningen. Dave is de zoon van Frans Litjens en Riek Litjens. Sanne (31) is de dochter van Lei Krekels en Agnes Krekels-Oomen.

In het dagelijkse leven is Dave werkzaam als gevangenisbewaarder in de Penitentiaire Inrichting in Roermond, daarnaast werkt Dave bij Jumbo Panningen als bezorger. Sanne werkt bij De Zorggroep Piushof in Panningen met dementerende ouderen. In zijn vrije tijd voetbalt Dave bij de veteranen van SV Panningen, gaat hij graag darten bij Tinus, is hij trouwe fan van PSV en maakt hij tijd vrij voor zijn kinderen.