Panningen, Netherlands

Een vitaal en veerkrachtig Noord-Limburg

In 2019 hebben de 8 gemeenten van Noord-Limburg een gezamenlijke visie opgesteld voor Noord-Limburg. Een visie met de ambitie om de Gezondste Regio van Nederland te worden. Het uitvoeringsprogramma is vastgesteld voor de komende 4 jaar en onder meer vertaald in een Regio Deal en een Regionale Investeringsagenda. Rijksoverheid, Provincie Limburg, de 8 gemeenten uit Noord-Limburg, diverse onderwijsinstellingen, ondernemers en de samenleving geven samen vorm aan de uitvoering. Samen bouwen aan een breed en stevig fundament voor een gezonde toekomst van Noord-Limburg.
Willemien Wertz | 27 februari 2021 10:45 | Aangepast op 27 februari 2021 10:45
In de Gezondste Regio zijn de gemeenten Beesel, Bergen, Gennep, Horst aan de Maas, Mook en Middelaar, Peel en Maas, Venlo en Venray vertegenwoordigd. Kijk voor meer informatie op de website Gezondste Regio.

De colleges van B&W en Gedeputeerde Staten van Limburg hebben groen licht gegeven voor maar liefst 51 projecten. Een aantal projecten gaat meteen van start en voor andere projecten worden financiële middelen gevraagd aan de gemeenteraden.

De Regio Deal (samenwerking tussen rijk, provincie, gemeenten en partners) ondersteunt de ontwikkeling van de regio door bij te dragen aan een duurzame toekomst voor de jeugd, het maximaal benutten van de kennisontwikkeling in de High Tech agrobusiness, het vergroten van de levensverwachting van inwoners, het vergroten van de veiligheid en het tegengaan van ondermijnende criminaliteit en grensoverschrijdende samenwerking.

De Investeringsagenda ondersteunt de brede ontwikkeling van de regio door samen projecten te starten op de hoofdthema’s: Gezond ondernemen: Ondernemen en Innoveren, Gezond zijn en gezond blijven: Vitaal en Gezond, Gezond leven: Toerisme en Leisure, Gezonde leefomgeving: Landelijk Gebied, Gezond verbinden: Mobiliteit en Logistiek en Gezond leefklimaat: Energie en Klimaat.

De ambitie van de Gezondste Regio wordt breed gedragen. Diverse ondernemers, maatschappelijke partners, onderwijsinstellingen en inwoners zijn betrokken bij de totstandkoming en uitvoering van de projecten. De investering door deze partners is erg groot en de sleutel tot succes.

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Terugkijken: lintjesregen in Beesel en Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas hebben dit jaar zeven mensen een koninklijke onderscheiding gekregen. In...

Gratis openbaar vervoer voor minima

Het plan om mensen met weinig geld gratis met de bus en trein van Arriva te laten reizen in Limburg ...

Geen overtredingen na klachten op camping Heldense Bossen

De gemeente heeft controles uitgevoerd nadat campinggasten hun onvrede hadden geuit over de situatie...

Samenwerking tijdens Koningsspelen op Daltonkindcentrum De Liaan

Tijdens de Koningsspelen stond vrijdag het verenigingsleven centraal bij Daltonkindcentrum De Liaan ...

Negen koninklijke onderscheidingen in Beesel bij lintjesregen

Negen personen in de gemeente Beesel ontvingen vrijdag een lintje en zijn daarmee onderscheiden tot ...

Zeven koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas bij lintjesregen

Zeven personen in de gemeente Peel en Maas hebben vrijdag een lintje ontvangen. Burgemeester Wilma D...