Menu

Twitter feed Omroep P&M

Interesse in warmte-koude net

30 juli 2021

Bijna 600 huurders, woningeigenaren en ondernemers uit Panningen hebben de interessepeiling voor een warmte-koude-net in Panningen ingevuld.

Zij konden bij deze interessepeiling aangeven hoe zij denken over duurzaamheid en in het bijzonder over het wel of niet aansluiten op het warmte-koudenet Panningen als mogelijk alternatief. Op de vraag in welke mate er interesse is om aan te sluiten op een warmte-koude-net Panningen, hebben twee keer zoveel inwoners ‘ja’ geantwoord dan dat er ‘nee’ ingevuld werd. Daarnaast is er een grote middengroep die eerst meer informatie wil voordat ze ja of nee kan zeggen.


Panningen Aardgasvrij
De interessepeiling is uitgevoerd in samenwerking met Gemeente Peel en Maas en Wonen Limburg. Het is een onderdeel van het proces om Panningen aardgasvrij te maken. Het doel van de interessepeiling was inzicht te krijgen hoe huurders, woningeigenaren en ondernemers denken over duurzaamheid en in het bijzonder over het wel of niet aansluiten op het Warmte|Koude-net Panningen als mogelijk alternatief.

Interessepeiling
De interessepeiling is door 591 respondenten ingevuld. Huurders en woningeigenaren willen geïnformeerd en betrokken worden over mogelijke alternatieven naast een warmte-koude-net om aardgasvrij te worden. En de woningeigenaren en huurders van Panningen willen geïnformeerd worden wat de kosten zijn om aan te sluiten op het net, welke investeringen daarmee gemoeid zijn, en welke aanpassingen in de woningen nodig zijn.