Panningen, Netherlands

'Masterplan voor accommodatie zwembad De Bercken'

De VLP wil dat er een plan komt om de accommodatie van Zwembad De Bercken in Reuver toekomstbestendig te maken. Daarover dient de partij een motie in tijdens de volgende raadsvergadering. In het ondiepe bad is scheurvorming ontstaan. Het college stelt voor om het gehele bassin te vervangen. Maar meer partijen zijn voorstander om een masterplan te maken voor de gehele accommodatie.
Deborah Parren | 4 maart 2021 14:30 | Aangepast op 4 maart 2021 14:30
"Het is net als een fiets", begint Gé Derks, fractievoorzitter van VLP, zijn vergelijking. "Als de achterband lek gaat, versleten is en vernieuwd moet worden, dan is het wachten dat je snel daarna ook de voorband kunt gaan vervangen." De VLP stelt voor om daarom het zwembad, dat in 1966 is aangelegd, toekomstbestendig te maken door ook het diepe bad aan te pakken en de mini-glijbaan en Ufo te vervangen, net als het kassasysteem, horecagedeelte en douche- en toiletgedeelte. "Door dat te doen kan er ook een duurzaamheidsslag gemaakt worden zoals met zonnepanelen en een warmtepomp. De energielasten zijn nu zeer hoog voor de stichting", vindt Derks.


Toch worden er wat vraagtekens gezet bij de oplossing van het probleem van het kinderbad. "Een masterplan kun je altijd maken", zo vindt Michele Urru, fractievoorzitter van Samen Verder. "Er ligt nu een voorstel met een bepaalde urgentie: we hebben een probleem. We moeten het met dezelfde urgentie afhandelen. Als we op het masterplan wachten, los je dit probleem nu niet op."

Wethouder Marcel Roelofs geeft aan de dat stichting van De Bercken het zwembad dit jaar nog wil gebruiken, mits corona geen roet in het eten gooit. "We kunnen nu niets doen, dan blijft dat stuk zwembad absoluut gesloten en dat is zeker niet wenselijk. Misschien hebben we het geluk dat het zwembad door corona niet open mag. Dan hebben we tijd gekocht. Als het zwembad wel opengaat, moeten we iets doen aan het kleine bad."

Derks van VLP is van mening dat als het ondiepe bad nu voor 2,5 ton vervangen wordt, de kans groot is dat je over twee jaar het samen met het diepe bad nog eens moet doen. "Dat is duurder dan het nu goed doen. En nu meteen duurzaamheid meenemen. Dat kun je het beter in een keer goed doen."

Rob Ambaum, fractievoorzitter van Beeselse Lijst, plaatst wel een kritische noot als gekozen wordt voor het vervangen van het zwembad. "Eén feit staat boven water: dat het heel veel geld kost. Het zou de beste oplossing zijn, maar we moeten constateren dat we het geld op dit moment niet hebben. Zoeken naar een tussenoplossing. Dat kan reparatie zijn, een plan maken hoe en waar je kunt investeren met een stukje duurzaamheid. Met chloorwater in de toekomst vermijden, heb je al een voorsprong. Die luxe om het bad helemaal te vervangen kunnen we ons nu niet permitteren."

De raad discussiërt maandag 8 maart over dit onderwerp. Dan beslissen de raadsleden ook wat de oplossing voor de scheur in het ondiep bad wordt.

Meest gelezen

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Agent geslagen met bierfles op feest Baarlo

De redactie | 27 nov 2022 21:22

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Lees ook

Dode watervogels bij de Maas gevonden

Bij de Maas in de buurt van Baarlo en Kessel zijn dode watervogels gevonden. Dat heeft de gemeente P...

Voorbereiding gestart opvang vluchtelingen Oekraïne

De gemeente in Noord-Limburg zijn met de veiligheidsregio actief op zoek naar geschikte opvanglocati...

Top 15 (week 9)

Het is deze week niet echt dringen geblazen in de top 5. Tenzij Ed Sheeran nog even wat registers op...

In gesprek met de lijsttrekker: Jan Hendriks

Hij nam in 2010 afscheid als raadslid, maar keerde vorig jaar terug in de raad. Nu is hij lijsttrekk...

Jong Nederland Maasbree plant nieuwe bomen

Op het terrein van Jong Nederland Maasbree zijn zaterdag door de jongste leden nieuwe bomen geplant....

Lokaal neemt voortouw in coalitievorming

Lokaal Peel en Maas gaat het initiatief nemen voor het vormen van een coalitie in Peel en Maas. De p...