Panningen, Netherlands

'Masterplan voor accommodatie zwembad De Bercken'

De VLP wil dat er een plan komt om de accommodatie van Zwembad De Bercken in Reuver toekomstbestendig te maken. Daarover dient de partij een motie in tijdens de volgende raadsvergadering. In het ondiepe bad is scheurvorming ontstaan. Het college stelt voor om het gehele bassin te vervangen. Maar meer partijen zijn voorstander om een masterplan te maken voor de gehele accommodatie.
Deborah Parren | 4 maart 2021 14:30 | Aangepast op 4 maart 2021 14:30
"Het is net als een fiets", begint Gé Derks, fractievoorzitter van VLP, zijn vergelijking. "Als de achterband lek gaat, versleten is en vernieuwd moet worden, dan is het wachten dat je snel daarna ook de voorband kunt gaan vervangen." De VLP stelt voor om daarom het zwembad, dat in 1966 is aangelegd, toekomstbestendig te maken door ook het diepe bad aan te pakken en de mini-glijbaan en Ufo te vervangen, net als het kassasysteem, horecagedeelte en douche- en toiletgedeelte. "Door dat te doen kan er ook een duurzaamheidsslag gemaakt worden zoals met zonnepanelen en een warmtepomp. De energielasten zijn nu zeer hoog voor de stichting", vindt Derks.


Toch worden er wat vraagtekens gezet bij de oplossing van het probleem van het kinderbad. "Een masterplan kun je altijd maken", zo vindt Michele Urru, fractievoorzitter van Samen Verder. "Er ligt nu een voorstel met een bepaalde urgentie: we hebben een probleem. We moeten het met dezelfde urgentie afhandelen. Als we op het masterplan wachten, los je dit probleem nu niet op."

Wethouder Marcel Roelofs geeft aan de dat stichting van De Bercken het zwembad dit jaar nog wil gebruiken, mits corona geen roet in het eten gooit. "We kunnen nu niets doen, dan blijft dat stuk zwembad absoluut gesloten en dat is zeker niet wenselijk. Misschien hebben we het geluk dat het zwembad door corona niet open mag. Dan hebben we tijd gekocht. Als het zwembad wel opengaat, moeten we iets doen aan het kleine bad."

Derks van VLP is van mening dat als het ondiepe bad nu voor 2,5 ton vervangen wordt, de kans groot is dat je over twee jaar het samen met het diepe bad nog eens moet doen. "Dat is duurder dan het nu goed doen. En nu meteen duurzaamheid meenemen. Dat kun je het beter in een keer goed doen."

Rob Ambaum, fractievoorzitter van Beeselse Lijst, plaatst wel een kritische noot als gekozen wordt voor het vervangen van het zwembad. "Eén feit staat boven water: dat het heel veel geld kost. Het zou de beste oplossing zijn, maar we moeten constateren dat we het geld op dit moment niet hebben. Zoeken naar een tussenoplossing. Dat kan reparatie zijn, een plan maken hoe en waar je kunt investeren met een stukje duurzaamheid. Met chloorwater in de toekomst vermijden, heb je al een voorsprong. Die luxe om het bad helemaal te vervangen kunnen we ons nu niet permitteren."

De raad discussiërt maandag 8 maart over dit onderwerp. Dan beslissen de raadsleden ook wat de oplossing voor de scheur in het ondiep bad wordt.

Meest gelezen

Ongeval autocoureur; nachtcross stilgelegd

De redactie | 14 mei 2022 23:36

Illegale bewoning op Baarloos vakantiepark

De redactie | 17 mei 2022 18:23

Gewonde bij aanrijding Maasbree

De redactie | 16 mei 2022 13:10

Stormschade Helden: takken breken af

De redactie | 19 mei 2022 16:38

Coureur weer thuis; duo wint Nachtcross

De redactie | 15 mei 2022 18:46

Lees ook

Oproep bisdom: luid klokken voor Oekraïne

Het bisdom nodigt alle parochies in Limburg uit om vanmiddag om 17.15 uur de klokken te luiden voor ...

Grote botsing in Kessel

Op de N273 in Kessel zijn zaterdagmiddag verschillende voertuigen met elkaar in botsing gekomen. Twe...

Zo laat je iemand anders voor je stemmen

Kunt u zelf niet naar het stembureau? Bijvoorbeeld omdat u klachten hebt die passen bij het coronavi...

Dario Polman langer bij Bevo

Dario Polman blijft nog zeker één jaar bij Bevo Hc. Hij heeft zijn contract verlengd.

Meeste stemmen voor Beeselse lokale partijen in 2018

De meeste stemmen tijdens de Beeselse gemeenteraadsverkiezingen in 2018 gingen naar de twee lokale p...

Deze kandidaten zijn in de raad van Beesel gekozen

De raad van Beesel veel vertrouwde gezichten in de nieuwe gemeenteraad.