Panningen, Netherlands

'Masterplan voor accommodatie zwembad De Bercken'

De VLP wil dat er een plan komt om de accommodatie van Zwembad De Bercken in Reuver toekomstbestendig te maken. Daarover dient de partij een motie in tijdens de volgende raadsvergadering. In het ondiepe bad is scheurvorming ontstaan. Het college stelt voor om het gehele bassin te vervangen. Maar meer partijen zijn voorstander om een masterplan te maken voor de gehele accommodatie.
Deborah Parren | 4 maart 2021 14:30 | Aangepast op 4 maart 2021 14:30
"Het is net als een fiets", begint Gé Derks, fractievoorzitter van VLP, zijn vergelijking. "Als de achterband lek gaat, versleten is en vernieuwd moet worden, dan is het wachten dat je snel daarna ook de voorband kunt gaan vervangen." De VLP stelt voor om daarom het zwembad, dat in 1966 is aangelegd, toekomstbestendig te maken door ook het diepe bad aan te pakken en de mini-glijbaan en Ufo te vervangen, net als het kassasysteem, horecagedeelte en douche- en toiletgedeelte. "Door dat te doen kan er ook een duurzaamheidsslag gemaakt worden zoals met zonnepanelen en een warmtepomp. De energielasten zijn nu zeer hoog voor de stichting", vindt Derks.


Toch worden er wat vraagtekens gezet bij de oplossing van het probleem van het kinderbad. "Een masterplan kun je altijd maken", zo vindt Michele Urru, fractievoorzitter van Samen Verder. "Er ligt nu een voorstel met een bepaalde urgentie: we hebben een probleem. We moeten het met dezelfde urgentie afhandelen. Als we op het masterplan wachten, los je dit probleem nu niet op."

Wethouder Marcel Roelofs geeft aan de dat stichting van De Bercken het zwembad dit jaar nog wil gebruiken, mits corona geen roet in het eten gooit. "We kunnen nu niets doen, dan blijft dat stuk zwembad absoluut gesloten en dat is zeker niet wenselijk. Misschien hebben we het geluk dat het zwembad door corona niet open mag. Dan hebben we tijd gekocht. Als het zwembad wel opengaat, moeten we iets doen aan het kleine bad."

Derks van VLP is van mening dat als het ondiepe bad nu voor 2,5 ton vervangen wordt, de kans groot is dat je over twee jaar het samen met het diepe bad nog eens moet doen. "Dat is duurder dan het nu goed doen. En nu meteen duurzaamheid meenemen. Dat kun je het beter in een keer goed doen."

Rob Ambaum, fractievoorzitter van Beeselse Lijst, plaatst wel een kritische noot als gekozen wordt voor het vervangen van het zwembad. "Eén feit staat boven water: dat het heel veel geld kost. Het zou de beste oplossing zijn, maar we moeten constateren dat we het geld op dit moment niet hebben. Zoeken naar een tussenoplossing. Dat kan reparatie zijn, een plan maken hoe en waar je kunt investeren met een stukje duurzaamheid. Met chloorwater in de toekomst vermijden, heb je al een voorsprong. Die luxe om het bad helemaal te vervangen kunnen we ons nu niet permitteren."

De raad discussiërt maandag 8 maart over dit onderwerp. Dan beslissen de raadsleden ook wat de oplossing voor de scheur in het ondiep bad wordt.

Meest gelezen

Vrouw aangehouden na bedreiging op camping

De redactie | 27 mrt 2023 15:30

Pannningse schreef boek over voetreis naar Rome

De redactie | 24 mrt 2023 13:37

Scheur in rotorblad windmolen Egchelse Heide

De redactie | 23 mrt 2023 20:49

Grootste nederlaag in clubhistorie voor MVC'19

De redactie | 27 mrt 2023 09:07

Lees ook

Gemeente Peel en Maas steunt Oekraïners

Het college van burgemeester en wethouders, de gemeenteraad en de nieuwe partij D66 Peel en Maas heb...

Baarlo weer succesvol

Baarlo heeft donderdag ook haar derde inhaalwedstrijd gewonnen. In de 3e klasse C wist Baarlo in Osp...

IVN Helden zoekt nieuw clubgebouw

Het IVN Helden is naarstig op zoek naar een eigen ruimte. De vereniging voor natuureducatie heeft mo...

In gesprek met de lijsttrekker: Rian Janssen

Rian Janssen is de lijsttrekker van Samen Verder in de gemeente Beesel. Vier jaar geleden deed de pa...

Hier kun je in Beesel stemmen

We mogen weer naar de stembus om een rood bolletje in te kleuren. Aan de hand van de stemmen wordt e...

''Voor elke inwoner een boom''

In Kessel en Kessel-Eik wordt medio april gestart met het planten van de bomen uit het 7.319-Bomenpl...