Panningen, Netherlands

Zorgen over scheurvorming zwembad De Bercken

De politiek in Beesel vraagt zich af of het plan voor de reparatie van het ondiepe bad van De Bercken in Reuver niet groter getrokken moet worden. Dat werd in een commissievergadering duidelijk.
Deborah Parren | 24 februari 2021 16:01 | Aangepast op 24 februari 2021 16:01
In het ondiepe bad zitten scheuren die hersteld moeten worden. Een reparatie daaraan in maart vorig jaar hield uiteindelijk maar twee weken stand. Het stichtingsbestuur van De Bercken heeft daarna verschillende herstelmogelijkheden laten onderzoeken. Volgens het bestuur is een nieuw zwembad storten de enige langdurige oplossing.

Volgens Edwin Ransz, beleidsmedewerker van de gemeente Beesel, is het zwembad, dat in 1966 werd aangelegd, constructief wel veilig. Gé Derks, fractievoorzitter van VLP, is bang dat het probleem van het ondiepe bad zich later ook voor gaat doen in het diepe bad. Maar volgens Peter van der Biezen, bestuurslid van De Bercken, zijn er geen enkele aanwijzingen dat het bad beschadigd raakt waardoor dezelfde problemen zich voor gaan doen. "Bij het ondiepe bad was met onderzoek te zien dat de coating kapot was en dat het beton was aangetast. Daarop is een boring gedaan. Het beton was al slecht waar de scheuren zaten. Op sommige plaatsen was het beton al bijna verpulverd." Bij scans in het diepe bad was er volgens hem geen aanleiding om daar ook een boring uit te voeren. De coating in de zwembaden wordt volgens Van de Biezen elk jaar eraf gehaald.

Door de scheur in het ondiepe bad is destijds 15 tot 35 kuub water de bodem ingelopen door de scheur. "Het chloorwater loopt dan in de bodem en daar hoort het niet thuis", reageert wethouder Marcel Roelofs. "Het is nooit goed als het gebeurt." Afgelopen zomer was er geen lekkage, omdat het bad door de coronacrisis niet gevuld was.

Het college van B&W stelt aan de raad voor om een krediet beschikbaar te stellen van 199.000 euro voor het herstel van het zwembad. De partijen gaan in een opiniërende vergadering verder praten over hoe het probleem moet worden opgepakt.

Foto: iStock

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Terugkijken: lintjesregen in Beesel en Peel en Maas

In de gemeente Peel en Maas hebben dit jaar zeven mensen een koninklijke onderscheiding gekregen. In...

Gratis openbaar vervoer voor minima

Het plan om mensen met weinig geld gratis met de bus en trein van Arriva te laten reizen in Limburg ...

Geen overtredingen na klachten op camping Heldense Bossen

De gemeente heeft controles uitgevoerd nadat campinggasten hun onvrede hadden geuit over de situatie...

Samenwerking tijdens Koningsspelen op Daltonkindcentrum De Liaan

Tijdens de Koningsspelen stond vrijdag het verenigingsleven centraal bij Daltonkindcentrum De Liaan ...

Negen koninklijke onderscheidingen in Beesel bij lintjesregen

Negen personen in de gemeente Beesel ontvingen vrijdag een lintje en zijn daarmee onderscheiden tot ...

Zeven koninklijke onderscheidingen in Peel en Maas bij lintjesregen

Zeven personen in de gemeente Peel en Maas hebben vrijdag een lintje ontvangen. Burgemeester Wilma D...