Panningen, Netherlands

Minister bezoekt projecten in regio voor gezondere toekomst

Minister Hanke Bruins Slot van Binnenlandse Zaken heeft maandag een bezoek gebracht aan Noord-Limburg. Daar nam zij een kijkje bij een aantal projecten die bijdragen aan een gezondere toekomst voor de regio.
De redactie | 16 mei 2023 09:02 | Aangepast op 16 mei 2023 09:02
De regio heeft sinds 2019 de ambitie om de 'Gezondste Regio' te worden.

In Horst aan de Maas bezocht de minister Van Dijck Groenteproducties in America. Ze ging in gesprek over de arbeidsmarkt en het stimuleren en kennis en talent. Ze sprak een ondernemer die gespecialiseerd is in poep, waarmee er een basis wordt gelegd voor gezonde voeding van mensen.

Nieuwe ontwikkelingen
De minister kreeg de kans om kennis te maken met nieuwe ontwikkelingen op het gebied van gezondheid. Zij nam een kijkje bij een aantal projecten van Brightlands Campus Greenport Venlo, University College Venlo en (internationale) ondernemers. Ook ging zij het gesprek aan met jonge ondernemers en over innovaties zoals grensoverschrijdende arbeidsbemiddeling. Op deze manier kunnen alle partijen met elkaar in gesprek gaan en hun doel verder vormgeven.

Stekker uit het project
Noord-Limburg heeft sinds 2019 de ambitie om de gezondste regio van Nederland te worden. Eerder hield de stichting 'Wat kies jij?' zich bezig om de titel 'gezondste regio van Nederland' te verkrijgen. De acht deelnemende gemeenten, Venlo, Venray, Horst aan de Maas, Peel en Maas, Beesel, Bergen, Gennep en Mook en Middelaar besloten in april de stekker uit de stichting te trekken.

Lees meer over:

Gezondste regio|Minister|

Meest gelezen

Politie vindt per toeval hennepkwekerij in Kessel

De redactie | 14 apr 2024 11:40

Nieuw woon- zorgconcept in Helden: De Naober

Youri Buis | 19 apr 2024 18:54

Lees ook

Minister van Onderwijs brengt bezoek aan Jumbo Panningen

Een bijzonder bezoek in de Jumbo in Panningen. Minister Robbert Dijkgraaf van onderwijs bezocht de s...

Carnavalsverenigingen sturen open brief aan minister Dijkgraaf

De Samewirkende Limburgse Vastelaovesvereniginge Limburg (SLV Limburg) heeft een open brief gestuurd...