Panningen, Netherlands

Regioteam doet mee aan MVC Top Onder-12 Toernooi

De spelers in het regioteam peppen elkaar op voor het duel met Ajax.
In Maasbree vond afgelopen weekend het MVC Top Onder-12 Toernooi plaats, een voetbaltoernooi voor jeugdspelers jonger dan 12 jaar. Onder meer Ajax, Feyenoord, PSV, Chelsea en Borussia Dortmund waren te gast in Maasbree. Ook een regioteam deed mee.
Youri Buis | 28 augustus 2023 17:53 | Aangepast op 28 augustus 2023 17:53
Naam gevestigd
Jip Cox maakt deel uit van de organisatie van het toernooi. Ook dit jaar zijn er weer clubs van nationale én internationale allure van de partij. “We zijn zeventien jaar geleden begonnen met een bevlogen sponsor. Die vond het een leuk idee om een voetbaltoernooi te organiseren. Na zeventien jaar hebben we onze naam wel gevestigd in de voetbalwereld om ze ook uit te kunnen nodigen”, zo doelt Jip op de sterke deelnemers.

Niet bang
Tussen al die grote namen zit dus ook het regioteam. Daarin spelen talenten uit de regio mee, waaronder uit Maasbree. Eén van hen is MVC-spits Izaak Janssen, ook de aanvoerder van het regioteam. Hij en zijn medespelers nemen het onder meer op tegen de leeftijdsgenoten van Ajax. “Onze beste eigenschap is ons doorzettingsvermogen. We zijn ook niet bang”, zegt Izaak vastberaden. In de eerste wedstrijd, zaterdagochtend tegen Feyenoord, maakte hij drie doelpunten. Wat zijn doel is voor het duel met Ajax? “Weer een hattrick, natuurlijk! En natuurlijk winnen, dat is ook wel belangrijk”.

Zelfvertrouwen
Een spits die weet hoe hij een hattrick moet scoren... dat komt tegen een ploeg als Ajax vast goed van pas. Alleen zitten de jonge Amsterdammers daar niet op te wachten. “Nou, dat gaat niet gebeuren!”, zegt Ajax-keeper Milo Middendorp resoluut. “Ik denk dat ze hard in de duels gaan en zich honderd procent geven tegen ons”, aldus middenvelder Noud Koopmans. Het Amsterdamse zelfvertrouwen bleek niet ongegrond, want Ajax won de wedstrijd tegen het regioteam met 2-0.

Kampioensschaal
Er werden veel wedstrijden gespeeld op het MVC Top Onder-12 Toernooi, maar er was ook nog iets anders. De enige echte kampioensschaal van Feyenoord was zaterdag namelijk aanwezig. Een unieke kans voor fans om met de prijs van vorig seizoen op de foto te gaan, want Maasbree is de enige plek in Limburg waar dit mogelijk was. “Alle bekenden van Feyenoord verklaarden me voor gek toen ik de vraag stelde. Uiteindelijk is het via-via toch gelukt om de schaal twee uurtjes in Maasbree te krijgen”, legt Jip uit. De belangstelling was enorm. “Zelfs jongens met een Ajax-tenue gingen lachend met de prijs van de concurrent op de foto!”

Twaalfde
Het MVC Top Onder-12 Toernooi werd gewonnen door Ajax, dat in de finale afrekende met KRC Genk. Het regioteam eindigde op de twaalfde plek. Ajax-keeper Milo werd uiteindelijk verkozen tot beste doelman. 

Meest gelezen

Vriendengroep valt 'met de deur in huis'

Eric Reijnders | 18 mei 2024 19:41

Uitgever van de Hallo failliet

De redactie | 18 mei 2024 19:58

Onderzoek naar kerk Maasbree

Jari Janssen | 17 mei 2024 10:51

Lees ook

MVC’19 verliest met ruime cijfers in Oploo

MVC’ 19 moest maandag genoegen nemen met een 5-1 nederlaag tegen Excellent uit Oploo. Excellent was ...

VV Baarlo komt met ludieke actie tegen aartsrivaal MVC’19

VV Baarlo is met een ludieke actie gekomen tegen de aartsrivaal MVC’19. Bij het kombord van Maasbree...

MVC’19 degradeert door verlies op Bruheze

MVC’19 heeft kermiszondag 12 mei thuis een zure nederlaag geleden tegen hoogvlieger Bruheze. Voor de...

Deze voetbalclubs komen naar Maasbree voor MVC Top Onder-12 Toernooi

MVC’19 heeft de deelnemers van het achttiende Top Onder-12 Toernooi bekendgemaakt. Naast Ajax, PSV e...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

MVC’19 kansloos onderuit bij lijstaanvoerder Stiphout Vooruit

MVC’19 had zondag in de wedstrijd tegen titelkandidaat Stiphout Vooruit vanaf het beginsignaal geen ...