Menu

Twitter feed Omroep P&M

Reuverse swingt mee in SBS-dansprogramma

15 oktober 2021

Dansinstructrice Johanna Gaasbeek uit Reuver danst samen met dansinstructeur Bechir Ben Dhief uit Ede op dit moment in het tv-programma De Dansmarathon.

Het dansprogramma van SBS6 is donderdagavond begonnen. Het is de bedoeling dat de danskoppels 50 uur dansen op muziek van bekende dj's en artiesten.

Van slag
De 32-jarige Reuverse en de 31-jarige Edenaar hebben maanden getraind om 50 uur dansend vol te houden. "Vooral de nachten zullen moeilijk worden", vertelt Gaasbeek aan 1Limburg. "Je krijgt het kouder en je moet eten terwijl je dat niet gewend bent. Je biologische klok is van slag", vertelt Gaasbeek.

Nachten doorgehaald
De danseres spreekt uit ervaring, want het danskoppel heeft in aanloop naar De Dansmarathon hard getraind. De laatste weken hebben ze een aantal nachten doorgehaald en ook al eens 36 uur achter elkaar gedanst. Volgens dansinstructeur Ben Dhief is zijn marathonpartner Gaasbeek, ook Zumba docente, een echte doorzetter. "Zij zal niet gauw klagen over een pijntje hier of daar."

Winnen
Het danspaar is ervan overtuigd dat ze het programma gaat winnen. Voor minder doen de twee niet mee, zeggen ze met een knipoog tegen regionale omroep. Wat er met het prijzengeld a 100.000 euro gaat gebeuren bij winst, is voor Gaasbeek al duidelijk. "Ik steek het in mijn dansschool. Die heeft zo'n slechte periode meegemaakt met de pandemie. Ik hoop zo nog meer mensen blij te kunnen maken en te enthousiasmeren voor het dansen", zegt de Reuverse.

Honderd koppels zijn donderdagavond om 20.00 uur begonnen aan De Dansmarathon.