Menu

Twitter feed Omroep P&M

Stijgend museumbezoek Peel en Maas

13 september 2021

In de afgelopen zomermaanden hebben ruim 700 mensen Museum Peel en Maas bezocht. Dat is bijna een verdubbeling ten opzichte van de 400 personen die in 2019 het museum bezochten in de zomermaanden. Van deze ruim 700 bezoekers waren bijna 200 kinderen.

Na een lange coranastop hebben mensen uit heel Nederland het museum weten te vinden onder andere via Facebook, Google en de flyer op campings. Het gastenboek staat vol lovende recensies.

De periode dat het museum door corona gesloten was is gebruikt om het museum kindvriendelijker te maken en meer te richten op beleving. Op de vernieuwde zolder en de expositie met handgemaakte miniatuurlandbouwwerktuigen en gereedschappen door Thei Driessen (Baarlo 1914-1999) is genoeg te doen voor jong en oud. Ook de speurtocht is zeer populair bij de jeugd. Daarnaast wordt het belevingsconcept in alle ruimtes doorgevoerd. Eind van dit jaar moeten deze veranderingen gerealiseerd zijn. Dat geldt ook voor de totstandkoming van de interactieve, informatieve en belevenisvolle tentoonstelling over de Middeleeuwen.


Museum Peel en Maas is tot en met de herfstvakantie geopend van woensdag tot en met zondag van 13.00 tot 17.00 uur. Reserveren is niet meer verplicht. Bezoekers krijgen gratis een boekje met culturele fietsroutes door Peel en Maas.