Menu

Twitter feed Omroep P&M

Zoveel inwoners van Beesel gingen naar de stembus in 2017

16 maart 2021

Het is nog de vraag hoeveel mensen deze Tweede Kamerverkiezingen naar de stembussen gaan, maar in 2017 waren dat 8.270 inwoners van de gemeente Beesel.

Dat blijkt uit cijfers van de Kiesraad. In totaal mochten tijdens die Tweede Kamerverkiezingen 10.579 mensen uit de gemeente een stem uitbrengen. Uiteindelijk deed 78,2 procent dat ook daadwerkelijk. Bijna 22 procent maakte dus geen gebruik van het stemrecht. Landelijk lag dat op 18,4 procent.

Dit jaar zijn er 10.714 kiesgerechtigden in Beesel. Daarvan is bijna 21 procent 70 jaar of ouder. Dat komt neer op zo'n 2.240 inwoners. Zij mogen dit jaar vanwege de coronacrisis hun stem per brief uitbrengen. Deze briefstem kan worden opgestuurd naar een briefstembureau.

Lees ook:
Hier kun je stemmen in Beesel

In de gemeente Beesel kan er overigens op maandag 15 en dinsdag 16 maart in zalencentrum De Schakel in Offenbeek en eetcafé De Troubadour in Beesel vervroegd een stem worden uitgebracht.

Omroep P&M brengt woensdagavond live het tv-programma Uitslagenavond met politici, experts, reportages en meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Noord-Limburg.