Menu

Twitter feed Omroep P&M

Hier kun je stemmen in Beesel

15 maart 2021

Het is zover: we mogen weer de gang naar de stembus maken. Deze keer voor de Tweede Kamerverkiezing. In Beesel kan bij 8 stembureaus gestemd worden.

Het is zover: we mogen weer de gang naar de stembus maken. Deze keer voor de Tweede Kamerverkiezing. In Beesel kan woensdag 17 maart bij 8 stembureaus gestemd worden.

Het gaat om twee stemlocaties in Reuver, twee in Beesel en vier in Offenbeek. De Troubadour is de vervangende locatie voor De Bongerd, omdat het restaurant failliet is gegaan. Stembureau Bösdael is vervanger door Sporthal de Schans. Het zorgcomplex is te krap om de coronaregels na te kunnen leven. Ook behoren de bewoners tot de risicogroep. Vanwege de krapte is het Grescollege in de plaats gekomen voor het mobiele stembureau.

Een overzicht per dorp:

Beesel
- Eetcafé De Troubadour, Markt 7
- Basisschool 't Spick, Kerkstraat 12

Reuver
- Sporthal De Schans, Bösdaellaen 1
- Nester, Pastoor Vranckenlaan 4

Offenbeek
- Zalencentrum De Schakel, Broeklaan 2
- De Paerssjtal, Keulseweg 103
- Basisschool De Triolier, St. Annastraat 38
- Grescollege, Keulseweg 36

Op maandag 15 en dinsdag 16 maart kan alleen in zalencentrum De Schakel in Offenbeek en eetcafé De Troubadour in Beesel vervroegd een stem worden uitgebracht.

Van 07.30 tot 21.00 uur kan er gestemd worden. Ondanks dat de avondklok nog geldt, hoeven kiezers die na 21.00 uur van een stembureau naar huis gaan, geen verklaring bij zich te hebben.

De gemeente had net als andere jaren geen moeite om de vrijwilligers voor de stembureaus en het tellen van de stemmen bij elkaar te krijgen. "Door de campagne vanuit het Rijk hebben we er zelfs nog een aantal vrijwilligers bijgekregen", laat een woordvoerder van de gemeente weten.

Bij het stemmen is het verplicht om het identiteitsbewijs te laten zien.

Omroep P&M brengt woensdagavond live het tv-programma Verkiezingen: de uitslagen over de uitslagenavond met politici, experts, reportages en meer over de Tweede Kamerverkiezingen in Noord-Limburg.