Panningen, Netherlands

VV Helden loopt verder uit in titelstrijd

VV Helden heeft goede zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap in de Vierde Klasse. De blauw-witten wonnen met 1-2 van DEV Arcen en titelconcurrent RKSV Meterik verspeelde kostbare punten tegen IVO door 3-3 gelijk te spelen. Het gat tussen beide ploegen is nu vijf punten.
Jari Janssen | 25 maart 2024 11:28 | Aangepast op 25 maart 2024 11:28
Druk zetten
VV Helden begon sterk aan de wedstrijd. Echte kansen kwamen er nog niet van. Na ongeveer 30 minuten in de eerste helft werden de mannen uit Helden dan beloond. Er werd goed druk gezet op de verdediging van DEV Arcen en met succes. De bal werd veroverd en de 0-1 kon niet meer uitblijven. Of toch wel? Er werd een overtreding gemaakt door de verdediger van Arcen en dat leidde tot een strafschop. Die strafschop werd even later benut door Rob van der Sterren.

Die gescoorde strafschop zorgde tevens ook voor de ruststand. Helden leidde met 0-1 in Arcen.

Wereldgoal
Ook de tweede helft begon goed voor VV Helden. Mike van Lier kreeg na vijf minuten voetballen al een eerste kans, maar die ging net voorlangs. Maar even later was het wel raak. Van grote afstand wist Rick Vervoort de bal in de kruising te rossen. Een beeldschone treffer die zorgde voor de verdubbeling van de voorsprong. 

Veelbelovend
De eerstvolgende aanval was meteen veelbelovend en leek ook meteen de 0-3 op te leveren. Maar niets was minder waar. Bas Wijnands wist de bal op miraculeuze wijze niet in het doel te krijgen. De stand bleef dus 0-2 voor de blauw-witten. 

Dat ene moment
Dan kwam er toch nog dat ene moment voor DEV Arcen. Een hoekschop die slecht werd verwerkt door de Heldense verdediging. Arcen profiteerde en bracht de spanning terug in de wedstrijd. Een wedstrijd die tot dan toe helemaal in handen was van Helden, maar nu ineens weer spannend was.

Kansen
Helden kreeg nog enkele kansen. Mike van Lier en Rob van der Sterren wisten ze echter niet te benutten. Snel daarna kreeg DEV Arcen een vrije trap. Keeper Stan Versleeuwen was al geklopt en de gelijkmaker leek een feit te worden. Toch wist een verdediger de bal nog van de lijn te koppen. Het bleef 1-2.

Slotseconden
VV Helden kreeg ook nog wat kansen, maar deze bleven onbenut. In de slotseconden kreeg DEV Arcen nog een vrije trap, maar de Heldense verdediging werkte de bal goed weg. Toen klonk het bevrijdende eindsignaal. De overwinning stond. 1-2.

Goede zaken
Met die overwinning doet VV Helden goede zaken in het kampioenschap. Directe concurrent RKSV Meterik speelde gelijk tegen IVO. Daarmee is het gat naar Meterik nu vijf punten. Het gat naar nummer drie HBSV is momenteel tien punten.

De volgende wedstrijd voor VV Helden is op zondag 7 april tegen BEVO uit Beringe.

Lees meer over:

VV Helden|Amateurvoetbal|

Meest gelezen

Consendo breidt uit met zorgtak

De redactie | 24 apr 2024 10:44

Lees ook

Panningen pakt belangrijke punten in de strijd tegen degradatie

Met nog vier finales te gaan wist Panningen de gasten uit Oploo op de knieën te krijgen. Maar gemakk...

Samenvatting: VV Helden moet kampioenschap nog even uitstellen

Het had zo mooi kunnen zijn: op kermiszondag in eigen dorp kampioen worden. Het liep even anders, wa...

Uitslagen voetbal: Panningen en Baarlo pakken belangrijke punten

Een nieuwe speelronde aan het slot van de competitie. Dit zijn de uitslagen. De wedstrijd tussen Kes...

VV Helden verspeelt eerste matchpoint voor kampioenschap

VV Helden heeft haar eerste kans op het kampioenschap laten liggen. Tegen Sporting S.T. werd met 1-1...

Degradatie dichtbij voor MVC’19 na verlies tegen Hegelsom

Het is MVC’19 zondag niet gelukt om aansluiting te vinden met de overige degradatiekandidaten. Daarv...

Helden kan kampioenschap ruiken na overwinning op Grashoek

Voor VV Helden stond zondag de tweede Peel en Maas-derby op rij op het programma. Na de overwinning ...