Panningen, Netherlands

Afscheidsinterview Paul Sanders: "Gezondheid en gezin op eerste plaats"

De dood van wethouder Arno Janssen heeft voormalig wethouder Paul Sanders aan het denken gezet. Dat vertelt de Maasbreese inwoner in een terugblik op zijn wethouderschap op Omroep P&M.
De redactie | 3 juni 2022 17:39 | Aangepast op 3 juni 2022 17:39
Toen de Baarlose wethouder onverwachts overleed, kwam het besef bij Sanders dat je maar een keer leeft en dat werk niet het allerbelangijkste is. "Het gaat om je familie en je gezondheid." De afgelopen jaren verloor Sanders enkele dierbaren, waaronder zijn moeder. Dat heeft hem aan het denken gezet. Hij is dan ook blij dat hij nu meer tijd vrij kan maken voor zijn vrouw en kinderen. "Ik vind het heerlijk om mijn kinderen naar bed te brengen en een verhaaltje voor te lezen. Gelukkig kan dat nu weer meer."

24/7
Na tien jaar nam de VVD-er deze week afscheid als wethouder. Zijn partij zit niet meer in het college. Als groentje stapte hij in 2022 de collegebanken in. "Er werd gezegd; wethouder zijn ben je dag en nacht. Ik dacht toen: dat zullen we wel eens zien. Ze hebben gelijk gehad."
Nog voordat hij geinstalleerd was als wethouder, moest Sanders aan de slag. "Ik moest destijds eerder beginnen, omdat er een grote claim van Maasland lag. Als de gemeente niet zou betalen, zouden ze de stekker eruit trekken. Ze vroegen drie keer zoveel dan wij wilden betalen."

Dossiers als duurzaamheid, het SIF-gebouw, de afvalinzameling én de huisvesting van arbeidsmigranten kwamen op zijn bordje. Dat heeft hem wel een slapeloze nachten opgeleverd. Ook de realisering van de openbare school in Maasbree was een zware kluif. Sanders was voorstander van de komst van de school. "Keuzevrijheid is belangrijk." Uiteindelijk kwam de school er in het hartje van Maasbree.

Nieuwjaarsduik
De goedlachse Sanders was altijd te porren voor iets leuks of geks. Zo nam hij een duik bij de nieuwjaarsduik, speelde hij gitaar in de verkiezingscampagne of zat hij in een paardenpak bij Eine van Os, een variant op de Masked Singer bij Omroep P&M. Sanders genoot ervan. "Ik heb heel veel mensen ontmoet en heel veel leuke gesprekken heb ik gevoerd. Ik kijk er positief op terug." Nu is het tijd om te rusten en uit te kijken naar een nieuwe uitdaging. Wat dat is, weet hij nog niet. "Ik ben benieuwd of ik lang op mijn handen kan blijven zitten."

Meer dan alleen werk
Afgelopen dinsdag werd een nieuw college geinstalleerd. Sanders blijft raadslid. Er zijn veel uitdagingen voor de komende periode. Zelf vindt Sanders dat er meer huizen gebouwd moeten worden. Ook op het gebied van klimaatadeptatie liggen uitdagingen. Maar bovenal geeft hij de nieuwe wethouders mee om te genieten van het leven, de gezondheid en het leven. "Er is zoveel meer dan alleen werk."

Meest gelezen

Fietser raakt gewond in Panningen

Niels van Rens | 5 dec 2022 12:55

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Gemeente past GFT-inzameling aan

De redactie | 2 dec 2022 09:10

Lees ook

Deze kandidaten zijn gekozen in de raad

Een verrassing voor de kandidaten van Lokaal Peel en Maas die niet hadden verwacht tien zetels te be...

Vrijdag in De Update: Paul Sanders blikt terug op wethouderschap

In de Update is vrijdag Paul Sanders te gast. Met Bart Nelissen blikt hij terug op zijn wethoudersch...

Sander Janssen informateur vorming coalitie Peel en Maas

Lokaal Peel en Maas neemt het voortouw bij de informatie naar een nieuwe coalitie. Deze week worden ...

Noud Strous nieuwe voorzitter Beeselse Lijst

De Beeselse Noud Strous (30) is de nieuwe voorzitter van de Beeselse Lijst. Strous werd unaniem geko...

Deze kandidaten zijn gekozen in de raad

Een verrassing voor de kandidaten van Lokaal Peel en Maas die niet hadden verwacht tien zetels te be...

Oud-wethouder Maasbree overleden

Voormalig raadslid en wethouder van de gemeente Maasbree, Fons Tans, is vrijdag overleden. Tans was ...