Panningen, Netherlands

'Te pittige' Marion naar huis gestuurd door boer Jouke

Marion uit Helden heeft de boerderij van Jouke uit Friesland moeten verlaten, omdat ze volgens de boer 'te pittig' voor hem is.
De redactie | 4 april 2022 11:14 | Aangepast op 4 april 2022 11:14
Dat was zondagavond te zien in Boer Zoekt Vrouw.

Naar huis sturen
De Heldense was samen met twee andere vrouwen door de Friese veehouder gekozen om bij hem om te boerderij te komen logeren. In de zevende aflevering moest boer Jouke kiezen wie hij naar huis stuurt. Hij noemde de naam van Marion.

Te pittig
Jouke denkt dat de Heldense net iets te pittig voor hem is. Yvon Jaspers wees hem erop dat hij dat wel wilde. "Ja maar té kan ook", reageerde de boer. "Ik denk dat dat op termijn wat kan botsen als we oneens zijn met elkaar." Ook zei hij tegen Jaspers dat hij zich tot de andere twee dames net iets meer aangetrokken voelt.

Wil graag snappen
"Jammer", reageerde Marion op zijn keuze. "Waar ik wel heel veel moeite mee heb gehad is zijn uitspraak waarom er bij mij geen gevoel is", vertelt ze in een terugblik op de site van Boer Zoekt Vrouw. "Of minder gevoel is, laat ik het zo zeggen. Want ik wil hem heel graag snappen. Ik wil snappen waarom hij denkt dat ik te pittig ben. Waarom hij denkt dat wij snel zouden botsen, enzovoorts."

Beter willen leren kennen
In totaal zagen ruim 3,1 miljoen mensen Marion vertrekken naar Limburg. "Het komt dan wel ook even binnen dat je dus ook weer de lange reis terug mag zonder die liefde", vertelt de Limburgse. "Ik vond Jouke een hele spontane jonge boer, een hele leuke jongen. Hij zag er goed uit, had prachtige ogen. Hij had z'n zaakjes ook heel goed voor elkaar op z'n boerderij. Wel echt op z'n eigen manier en volgens zijn schema. Maar ja, wel eentje van wie ik denk: nou, die wil ik wel beter leren kennen."

Filmpjes grijs gedraaid
Ze zette al haar ervaringen en avonturen op papier. "Ik wil wel echt weten van hoe zat ik er toen ook echt in als Marion. Wat voelde ik, wat ging er door me heen?" Een van die dingen die ze opschreef is dat ze hem waarschijnlijk nooit meer gaat zien. "Die jongen die jou raakte met het voorstelfilmpje. Waarvan je de filmpjes grijs gedraaid hebt. Waar je zo zenuwachtig voor was."

Mooie bevestiging
Ondanks de uitkomst, kijkt ze er met een positief gevoel op terug. "Ik ben blij dat ik geschreven heb en het heeft me ook gebracht dat ik weet dat iemand me wel dusdanig leuk kan vinden om van een speeddate naar een dagdate te gaan en van een dagdate naar de logeerweek. Dat is ook een hele mooie bevestiging dat iemand wel in dat traject iets in jou heeft gezien."

De Heldense hoopt 'binnen niet al te lange tijd' wel nog 'die leuke man' te gaan ontmoeten 'die wel een match met mij is'.

Meest gelezen

Club Ultra sluit de deuren

De redactie | 30 nov 2022 20:25

Fietser raakt gewond in Panningen

Niels van Rens | 5 dec 2022 12:55

Opnieuw afvaldumping; nu in Grashoek

De redactie | 29 nov 2022 13:48

Lees ook

Grote brand in Heldense Bossen

In de Heldense Bossen is zondagavond brand ontstaan. Een groot stuk bos stond in brand rond 21.15 uu...

Verhuizing De Pas en Hoera na de herfstvakantie

De verhuizing van basisschool de Pas en Hoera kindercentra, die gepland stond voor augustus, wordt v...

Vragen over veiligheid Heldense rotonde

Gemeenteraadslid Raf Janssen van PvdA/GroenLinks heeft vragen gesteld over de veiligheid bij rotonde...

Zesde Dörper Revue in première

De Dörper Revue 'Druim' is woensdagavond in première gegaan in DOK6. Het is de zesde revue die doo...

IVN Helden op zoek naar locaties voor huisvesting

Het IVN mag gebruik maken van het kindcentrum aan de Kloosterstraat in Helden, maar kan daar geen ei...

As ut mer weust is wint tweede Heldense dorpsquiz

Blauw Blood heeft zondag de winnaars bekendgemaakt van Dörp Kwist 't. De Heldense dorpsquiz werd o...