Menu

Twitter feed Omroep P&M

Reuverse grijpt naast winst bij Dansmarathon

17 oktober 2021

Dansinstructrice Johanna Gaasbeek uit Reuver heeft de dansmarathon van SBS6 volbracht met haar danspartner Bechir Ben Dhief uit Ede. Ze grepen naast de hoofdprijs van het programma.

Het tweetal Zumba-instructeurs wist de Dansmarathon te volbrengen, maar had meer rusttijd nodig dan een aantal andere deelnemende koppels. Zo schrijft 1Limburg.

50 uur dansen
De 100 tweetallen die meededen aan het televisieprogramma moesten 50 uur achter elkaar dansen. Ze mochten maximaal 5 uur pauze nemen om bijvoorbeeld te eten, drinken of slapen. Uiteindelijk wisten 20 koppels de marathon te volbrengen. De laatste uren moesten Gaasbeek en partner Bechir regelmatig pauzeren. Het leek erop dat ze de 50 uur niet zouden afronden, maar uiteindelijk lukte het wel.


Winnaars
Uiteindelijk wonnen Tawatha en Jermaine. Zij pauzeerden in de 50 uur marathon slechts 35 minuten. Daarmee winnen de twee een bedrag van 100.000 euro.

Disneyland
De Reuverse Gaasbeek zei eerder dat ze het prijzengeld graag in haar dansschool zou steken, die een moeilijke tijd heeft doorstaan tijdens de coronapandemie. Hoewel de dansinstructrice dus naast de hoofdprijs grijpt, gaat ze niet met lege handen naar huis. Alle koppels die de marathon voltooiden, wonnen een weekend weg naar Disneyland Parijs.

Foto: Pascal Courbois, L1