Menu

Twitter feed Omroep P&M

Taxus inzameling gestaag op gang

11 juni 2021

Enkele weken geleden is de taxusinzameling van start gegaan maar het voorjaar laat sporen na. Normaal gezien draait Stichting Taxus Taxi vanaf begin juni op volle toeren. Dit jaar ligt dat net even anders. Voor de taxusinzameling is de stichting namelijk voor een groot deel afhankelijk van de weersomstandigheden.

Het koude voorjaar heeft gezorgd voor een fikse achterstand in de groei van de taxushagen. Mogelijk zal Taxus Taxi het dit jaar dus met minder oogst moeten doen dan andere jaren. Het verschil kan nog wel worden gemaakt in het aantal mensen dat meedoet aan de inzameling. De oproep is dan ook aan zoveel mogelijk mensen om hun verse taxustakjes aan de stichting te doneren via www.taxustaxi.nl/afspraak . Meer informatie over de gewenste inzamelcondities vind je op www.taxustaxi.nl/knipvoorwaarden .

De weersomstandigheden voor de taxus zijn nu perfect om een flinke groeispurt in te zetten. Naast een warm zonnetje heeft de taxus ook water nodig. Voor wie er rekening mee wil houden vraagt Taxus Taxi het snoeien nog enkele weken uit te stellen. Door het snoeiwerk nog even te laten rusten kan de haag verder groeien. De bijdrage in de strijd tegen kanker wordt dan automatisch groter.