Menu

Twitter feed Omroep P&M

Veiligheidsregio: Stand water blijft spannend

18 juli 2021

De situatie rondom de hoogte van het waterpeil in de regio blijft spannend in Peel en Maas en Beesel. De Veiligheidsregio zegt dat de nacht rustig is verlopen. De komende uren wordt nauwlettend in de gaten gehouden wat de waterstand in de regio doet.

‘’Alle projecten die vallen onder de afgeronde Maaswerken, hebben zich goed gehouden. Bij de werken die onderhoud nodig hebben, is de situatie kritiek’’, aldus Jos Teeuwen van het Waterschap. Het gaat om 16 dijken, waaronder in Steyl, die niet meer voldoen aan de wettelijke eisen. Ook in Baarlo zou de dijk verhoogd worden.

Het is niet duidelijk wanneer inwoners weer naar huis kunnen. De gemeente Beesel gaf aan dat dit mogelijk vanmiddag al is. Het waterschap wil er zeker van zijn dat de dijken veilig zijn. Gemeenten communiceren of mensen terug kunnen keren naar hun huis.

Toeristen of inwoners wordt nogmaals gevraagd om niet naar de dijken te gaan kijken of er overheen te lopen. Dit is zeer gevaarlijk voor de dijk en belemmert hulpverleners. Een man uit Gennep is uit het water gehaald toen hij aan het zwemmen was.