Menu

Twitter feed Omroep P&M

Week van Dementie op de radio

9 januari 2022

In het P&M Nieuws Radio is er van maandag 10 t/m vrijdag 14 januari aandacht voor dementie. Na de tv-serie' 'Alles gaat goed'' gaat Frank Jeene opnieuw in gesprek met personen die een link hebben met het onderwerp. Elke dag tussen 18.00 en 19.00 uur ontvangt hij gasten in de studio om in gesprek te gaan over de bewustwording en de gevolgen van de ziekte op de maatschappij.


Maandag 10 januari - Frank van Kemenade, huisarts Pantaleon Panningen, over het 'niet pluis' gevoel en hoe dit uiteindelijk bij een huisarts op zijn bordje komt.

Dinsdag 11 januari - Lisette Dickhoff, Hulp bij dementie, over het taboe rondom dementie en de positie van de mantelzorger en zijn/haar gevoel.

Woensdag 12 januari - wethouder Anget Mestrom en Resy Sanders Adviseur Maatschappelijke ontwikkeling over waar kan een inwoner op ‘rekenen’ als hij wordt geconfronteerd met dementie?

Donderdag 13 januari - Vorkmeer, Cindy Gijzen en Emmy Zegers. Wat is de functie van Vorkmeer als wij het hebben over dementie? Wat ervaren/zien/horen zij?

Vrijdag 14 januari - Vincent DePaul; Sylvia Meulensteen en Carol van Gameren en De Fabriek; Bart van de Ven. Over de fases van dementie en de rol van beide organisaties die gericht is op dagbesteding/beleving, ontmoeten en wonen.


De uitzendingen zijn terug te luisteren op www.omroeppenm.nl en als podcast.